چسب ممبران جووات
چسب ممبران جووات را یکی از نمونه های با کیفیت چسب های تولیدی در صنایع ام دی اف می دانند. این چسب برای روکش کردن سطوح ام دی اف کاربرد دارد. روکش PVC با کمک این چسب و طی عملیات پرس به سطح ام دی اف می چسبد.
چسب ممبران جووات
به گزارش اینترنتی مجله دکوکده : با استفاده از چسب ممبران دوام ام دی اف روکش شده بالاتر می رود. این چسب دارای دوام و مقاومت بالایی است که آن را برای استفاده در تولید ملزومات مربوط به صنایع چوب مناسب می کند. در ادامه این مقاله شما را با چسب ممبران و انواع آن آشنا می کنیم.چسب ممبران جووات چیست؟
پیشرفت های بسیاری در زمینه تولیدات ام دی اف با روکش های متنوع ایجاد شده است. یکی از این تولیدات روکش ممبران است که توسط چسب ممبران یا چسب وکیوم ساخته می شود. یکی از تولید کننده های این نوع از چسب شرکت آلمانی بزرگی به عنوان جووات است. یکی از کاربردهای اصلی چسب ممبران روکش کردن سطح نهایی ام دی اف است. چسب ممبران از نوعی ماده شیمیایی و پلیمری ساخته شده است. با توجه به اینکه این چسب خاصیت ضد آب دارد ماده ای مناسب در تولید مصنوعات و لوازم چوبی است. در تولید چسب ممبران از ترکیبات هیدروژن و اکسیژن استفاده می شود. این امر می تواند ضد آب بودن چسب مورد نظر را ایجاد کند. از این طریق ام دی اف مورد نظر طرح و رنگ متنوعی را به خود می گیرد. بدون این روکش ها ام دی اف را نمی توان در مصارف مربوط به دکوراسیون داخلی استفاده کرد. به همین دلیل نیاز است تا از چسب ممبران برای چسباندن روکش های متنوع روی ام دی اف استفاده کرد. از این طریق اهمیت این چسب را بهتر درک خواهید کرد.انواع چسب ممبران جووات
این نوع از چسب ها در انواع دو جزئی و تک جزئی به بازار عرضه می شوند. در مورد انواع این چسب ها باید گفت که چسب تک جزئی ممبران به تنهایی و بدون ترکیب با ماده دیگری برای روکش کردن ام دی اف استفاده می شود. چسب ممبران در نوع دو جزئی خود در گروه چسب های اپوکسی نیز قرار می گیرد. همانطور که از نام این نوع از چسب های ممبران مشخص است ماده دیگری به نام ایزوسیانول را در زمان استفاده برای روکش کردن ام دی اف با این چسب ترکیب می کنند. این ماده دارای ویژگی های بسیاری است. یکی از دلایلی که از این ماده در ترکیب با چسب ممبران دو جزئی استفاده می شود را می توان افزایش مقاومت حرارتی آن دانست. با توجه به استفاده آسان از چسب وکیوم تک جزئی از این نوع چسب بیشتر استفاده می شود و طرفداران بیشتری دارد.ویژگی های چسب ممبران جووات
این نوع از چسب دومین چسبی است که در صنایع ام دی اف به وفور استفاده می شوند. با توجه به ویژگی های متنوعی که در چسب وکیوم وجود دارد این ماده توانسته در ساخت انواع تجهیزات چوبی مثمر ثمر واقع شود. در ادامه به ویژگی های این نوع از چسب ها اشاره می کنیم.- عدم استفاده از هیچ گونه حلال در تهیه این چسب ها
- دارای خاصیت ضد آب
- مقاومت حرارتی بالا
- ماندگاری و پایداری بالا در مدت زمان طولانی
- دارای دمای فعال شدن پایین از ۸۰ تا ۹۰ درجه سانتی گراد
- مصرف کمتر در مقابل چسبندگی بیشتر
- چسبندگی زیاد
- دارای مقاومت بالا در شرایط جوی متفاوت
- نگهداری آسان در دمای ۱۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد
نکاتی که باید در هنگام استفاده از این محصول بدانیم
- مدت زمانی که نیاز است تا چسب ممبران روی ام دی اف بچسبد را باید مد نظر قرار داد. از آنجایی که دمای خاصی برای این امر مورد نیاز است بهتر است تا به نکاتی که در کاتالوگ این چسب ها نوشته شده است توجه شود.
- چسب ممبرانی را تهیه کنید که به صورت خالص استفاده شود و نیازی به ترکیب با ماده دیگری نداشته باشد.
- چسب های وکیومی را استفاده کنید که دارای مقاومت بالایی در برابر رطوبت و آب باشد.
- در زمان استفاده از این چسب ها دقت کنید تا با کمترین میزان فشار بر روی سطح ام دی اف بچسبد. در غیر این صورت چسب مورد نظر دارای کیفیت و مرغوبیت لازم برای استفاده نیست.
- با توجه به اینکه روکش ها دارای رنگ و طرح های متنوعی هستند از چسب وکیومی استفاده کنید که دارای رنگی نزدیک به ام دی اف باشد.
- مدت زمانی که نیاز است تا چسب وکیوم به ام دی اف بچسبد نباید از ۳۰۰ ثانیه بیشتر شود. کل زمان عملیات در این بازه زمانی باید انجام شود. در غیر این صورت چسبندگی مورد نیاز برای قرار گیری روکش ها ایجاد نمی شود.
- این نوع از چسب ها به صورت پاشیدن روی سطح ام دی اف استفاده می شوند.
- ظرفی که چسب ممبران جووات را در آن آماده می کنند، باید از جنس استیل ضد زنگ یا پلاستیک باشد تا با ظرف مورد نظر واکنشی ایجاد نشود.
- از آنجایی که چسب ممبران در هنگام استفاده در دستگاه پرس گرم می شود ممکن است حباب های هوا در آن ایجاد شود. برای از بین بردن این حباب ها قبل از اسپری کردن، باید محلول چسب را تکان دهید تا هیچ گونه ایرادی در کار شما ایجاد نشود.
- سطوحی از ام دی اف که برش خورده اند باید در دو مرحله چسب زنی برای آنها انجام داد.
- چسب های تک جزیی را به میزان ۶۰ تا ۸۰ گرم در هر متر مربع استفاده می کنند. این مقدار برای روکش کردن ام دی اف مقداری مناسب است.