راهنمای دکوراسیون آشپزخانه

1

راهنمای دکوراسیون آشپزخانه

راهنمای دکوراسیون آشپزخانه : دکوراسیون آشپزخانه از این جهت اهمیت دارد که آشپزخانه قلب هر‌ خانه است. جایی که در آن میتوان به کمک آشپزی و لذت پذیرایی از خانواده‌مان حس آرامش را به خود و آنها هدیه دهیم.

بعضی از ما گاهی برای اینکه روحیه خود را تغییر دهیم تغییراتی را در ظاهر خود یا محیط اطرافمان ایجاد می‌کنیم که خود فرآیندی هیجان انگیز است.

حالا اگر در این فرآیند فاکتورهای مربوط به دکوراسیون را هم لحاظ کنیم می‌توانیم علاوه بر لذت بصری به محیطی با کاربری و جذابیت بالاتر دست پیدا کنیم و دکوراسیون آشپزخانه جزو آن دسته از تغییراتی محسوب می‌شود که روی تک تک اعضای خانواده تاثیرگذار است.

دکوراسیون آشپزخانه چیست؟

دکوراسیون آشپزخانه امروزه در اکثر خانه‌ها تبدیل به یک قطعه هنری شده است که به جذابیت یک خانه می‌افزاید؛ و معمولا گران‌ترین و چالش برانگیزترین اتاق برای ساخت یا بازسازی  است.

اما آشپزخانه جایی است که همه چیز در آن اتفاق می‌افتد – صحبت کردن، پخت و پز، برنامه ریزی – بنابراین مهم است که فضایی کارآمد، راحت، امن، قابل دسترس و در عین حال زیبا و چشم نواز داشته باشید.

آشنایی با راهنمای دکوراسیون آشپزخانه

آشنایی با دکوراسیون آشپزخانه زمانی دغدغه شما می‌شود که در حال ساخت یک خانه جدید هستید و یا قصد تغییر دکوراسیون موجود را دارید، اگر در این شرایط قرار دارید احتمالا اولین سوالاتی که ذهنتان را درگیر کرده این است که وقتی اشپزخانه عناصر مبلمان ثابت زیادی مثل کابینتها دارد

چه کار میشود کرد؟ و یا سوال‌هایی از این دست. ما در این قسمت سعی داریم شما را با دکوراسوین آشپزخانه آشنا کنیم و راهکارهای ساده‌‌ای را برای دکوراسیون آشپزخانه تان ارائه دهیم.

  •  فضای داخلی کابینت‌ها

یک آشپزخانه باید با هدف مناسب طراحی شود؛ یعنی علاوه بر زیبایی ظاهری باید کاربردی نیز باشد. به همین دلیل است که باید به داخل کابینت‌های آشپزخانه توجه زیادی شود، همانطور که به ظاهر بیرونی و طرح آن اهمیت می‌دهیم.

بهتر است برای همه قفسه و دراورها که برای نگهداری کارد و چنگال ، ظروف، غذا، تجهیزات پاکسازی و شستشو و یا هر چیز دیگری که در آشپزخانه استفاده می‌شود، نگهدارنده قرار ‌دهید.

شاید فکر کنید این “گزینه اضافی” باشد، اما واقعا ضروری است که به راحتی و با خیال راحت یک کمد یا کشو را بدون ترس از ریختن یا افتادن وسایل باز کنید.

  • میزکار

میز کار می‌تواند مطابق با کابینت هایتان طراحی شود و هم می‌تواند متضاد آنها باشد تا جلوه ویژه‌‌ای به آشپزخانه بدهد. جنس روی میزکار بسته به بودجه شما می‌تواند از چوب و سنگ و گرانیت و …

تا تلفیقی از همه اینها باشد. همچنین از قسمت زیرین میزکار خود می‌توانید به عنوان محلی برای ذخیره سازی استفاده کنید.

  • سینک

در مورد سینک خودتان باید تصمیم بگیرید که سینک فولادی رنگی دلخواه شماست یا سینک استیل؟ به ارتفاع، تناسب آن با ارگونومی و همخوانی با کل آشپرخانه هم باید توجه شود.

  • لوازم خانگی

لوازم خانگی بتوجه به مساحت و سبک دکوراسیون ممکن است به صورت مخفی یا توکار در کابینت قرار بگیرند یا خودشان به عنوان جزئی از طرح زیباسازی آشپزخانه به کمک ما بیایند.

  • هوای تازه

گاهی به هنگام آشپزی بوی غذا به مدت طولانی در خانه می‌ماند .برای رفع این بو می‌توان از سیستم تهویه هوا استفاده کرد.

  • توجه ویژه به روشنایی

برای استفاده مناسب از نور روز، در صورتی که امکان دارد، سینک را در مقابل یک پنجره قرار دهید. همچنین از چراغهای زیر کابین استفاده کنید تا از سایه‌های زیر کابینت‌های سرپوشیده جلوگیری شود.

  • کاشی

انتخاب طرح و نقش و کاشی‌ها بنا به سلیقه شما و همخوانی با دیگر بخش‌هاست.

انواع دکوراسیون  و راهنمای دکوراسیون آشپزخانه  

داشتن طیف گسترده‌‌ای از سبک‌های آشپزخانه، بافت‌ها، الگوها و رنگ‌ها، انتخاب را سخت‌تر می‌کند.

اما با چند ملاحظه ساده و ارزیابی کلی می‌توانید سبکی را انتخاب کنید که برای شما مناسب‌تر است. در ادامه ۶ مدل محبوب انواع دکوراسیون آشپزخانه و راهنمای دکوراسیون آشپزخانه را معرفی می‌کنیم.

  • One-wall آشپزخانه‌‌ای با تمرکز بر یک دیوار

در این آشپزخانه با هدف صرفه جویی در استفاده از فضا، کابینت و لوازم بر روی یک دیوار نصب می‌شوند و یک میز به عنوان پیشخوان مرز آشپزخانه با سایر اتاق‌ها را مشخص می‌کند.

  • Galley آشپزخانه‌‌ای با تمرکز بر دو دیوار موازی

در این آشپزخانه کابینت‌ها بر روی دو دیوار که به صورت موازی و مقابل هم قرار دارند نصب شده و فضایی راهرو مانند میان آنها شکل می‌گیرد. به همین دلیل به این آشپزخانه‌ها آشپزخانه پیاده روی نیز می‌گویند.

  • L-Shape. آشپزخانه‌‌ای با تمرکز بر دو دیوار که در یک گوشه به هم می‌رسند.

با یک طرح L شکل، شما می‌توانید ترافیک فضا را از بین ببرید و آشپزخانه به یک خیابان تبدیل نخواهد شد.به علاوه، به راحتی می‌توانید یک فضای ناهار خوری و چندین میز کار را به این طرح اضافه کنید. این طرح مناسب آشپزخانه کوچک است.

  • Horseshoe آشپزخانه‌‌ای با تمرکز بر سه دیوار به صورت U شکل یا نعل اسبی

در این آشپزخانه کابینت‌ها و لوازم بر سه دیوار نصب می‌شوند. که البته امروزه این طرح از سه دیوار به یک آشپزخانه L شکل و یک جزیره آشپزخانه تغییر کرده است که یک جزیره نقش دیوار سوم را دارد.

  • Island جزیره آشپزخانه

یک جزیره آشپزخانه به شکل یک پیشخوان شامل لوازم و کابینت آشپزخانه برای ذخیره سازی یا محل غذا خوردن و یا تهیه غذا (با یک سینک و اجاق گاز) است. یا ممکن است همه این موارد را باهم داشته باشد. این جزیره می‌تواند یک آشپزخانه با یک دیوار را به یک سبک مجلل تبدیل کند.

  • Peninsula شبه جزیره یا آشپزخانه G شکل

شبه جزیره اساسا یک جزیره آشپزخانه‌‌ای است که از یک سو به یکی از دیوارهای آشپزخانه متصل است. مانند اپن آشپزخانه‌های امروزی.

دکوراسیون آشپزخانه و نکات مهم راهنمای دکوراسیون آشپزخانه

دکوراسیون آشپزخانه و طراحی آن نکات مهم زیادی داردآشپزخانه اغلب محور خانه است، از جمله:

  • بودجه شما: ابتداعناصر مهم مانند کفپوش، کابینت آشپزخانه و کانتر را تهیه کنید. اگر نیاز به پایین نگه داشتن هزینه هایتان دارید، می‌توانید طرح آشپزخانه فعلی را حفظ و فقط درهای کابینت، وسایل و اتصالات را تغییر دهید. همچنین تا انجا که می‌توانید طراحی و اجرا را خودتان انجام دهید.
  • کفپوش: اهنگام انتخاب مواد کفپوش دوام، ظاهر و همچنین راحتی را در نظر بگیرید. کاشی‌های سرامیکی بادوام هستند و خیلی آسان پاک و تمیز می‌شوند. کفپوش‌های چوبی گرم و طبیعی به نظر می‌رسند اما نیاز به مراقبت بیشتری نسبت به سایر کفپوش‌ها دارند.
  • کابینت آشپزخانه: در نمای مدرن آشپزخانه‌ها امروزه سعی می‌شود که تمام وسایل بزرگ و جاگیر مانند یخچال و فر نیز به صورت توکار در کابینت قرار گیرند. علاوه بر آن در آشپزخانه برای ذخیره غذا، وسایل آشپزی و وسایل کوچک به فضا نیاز دارید. کابینت‌ها را به نحوی طراحی کنید که همه اینها بتوانند در آن قرار بگیرند.
  • مثلث کار: مثلث کار به فاصله بین اجاق گاز، یخچال و سینک ظرفشویی گفته می‌شود، این فاصله باید طوری باشد که فضای کافی و راحت برای کار داشته باشد و بتوانید روال عادی خود را طی کنید. اضلاع این مثلث نباید کمتراز یک متر وبیشتر از سه متر باشد.
  • سبک شما چیست؟ : شما باید یک ایده قوی در مورد چگونگی ظاهر آشپزخانه جدید خود داشته باشید. فکر کنید که چه نوع آشپزخانه برای سبک خانه شما مناسب است.
  • رنگ انتخابی شما چیست؟ : استفاده از رنگ‌های تند و گرم، از قبیل قرمز، نارنجی و زرد که مربوط به غذا هستند و محیط اطراف را جذاب می‌کنند. استفاده از رنگهای سرد مانند سبز، آبی و بنفش برای ایجاد یک محیط آرام و تازه است. استفاده از رنگ سفید نیز حس پاکیزگی و تازگی را القا می‌کند.
  • آشپزخانه شما کوچک است؟ : اگر شما یک آشپزخانه کوچک دارید، قطعا به ایده‌های بزرگ نیاز دارید تا بهترین استفاده را از فضای کوچک داشته باشید. سفید یک رنگ است که میتواند یک فضای کوچک را بزرگ نشان دهد. بنابراین، دیوار آشپزخانه را سفید کنید. از رنگ‌های روشن برای مبلمان و کابینت استفاده کنید. تمام وسایل آشپزخانه و لوازم را داخل کابینت قرار دهید، این آشپزخانه خود را با مبلمان و لوازم جانبی بیش از حد شلوغ نکنید.

 آموزش دکوراسیون آشپزخانه و راهنمای دکوراسیون آشپزخانه

امیدواریم با توجه به مطالب بالا، روش و سبک دلخواه خود را به بهترین نحو در اجرای دکوراسیون آشپزخانه پیاده سازی کنید. در ادامه نیز به چند نکته برای دکوراسیون آشپزخانه تان می پردازیم که توجه به آنها خالی از لطف نیست.

  • به هم ریختگی

 به هم ریختگی معمولا به دلیل نبود جای کافی در کابینت و کشو‌ها به وجود می آید. بهترین کار نخریدن وسایل غیر ضروری و دور ریختن وسایلی است که مدت هاست از آنها استفاده نکرده اید.

همچنین از آویزهای دیواری می توانید برای مرتب کردن قابلمه‌ها و سایر وسایل آشپزی مثل ادویه‌ها که با یک قلاب و میله به زیبایی آشپزخانه هم می افزایند استفاده کنید.و داخل کابینت را برای ظروف دیگر اختصاص دهید.

  • کمبود فضای کافی برای کار

این یک مساله رایج در آشپزخانه های امروزی کم‌جایی است. ولی راه های بسیاری برای افزایش فضای کار وجود دارد. از جمله اینکه بااستفاده از یک تخته بر روی سینک می توانید آن را به میز کار خود تبدیل کنید.

  • آشپزخانه تاریک

برای حل این مشکل می‌توان از رنگ روشن برای دیوار یا کابینت استفاده کرد واگر رنگ تیره کابینت خود را می‌پسندید از نورپردازی مناسب مثل لامپ‌های زیر کابینت و یا لامپ‌های آویز استفاده کنید. همچنین استفاده از آینه در بخشی از دیوار یا در کابینت نیز برای انعکاس نور کمک کننده است.

نظر بدهید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد