راه های تقویت پوست صورت حساس چیست؟
حتما تا به حال بسیاری از شما کلمه پوست حساس را شنیدهاید؛ اما آیا میدانید این پوست دقیقا چه ویژگیهایی دارد؟ در این مقاله به طور کامل درباره تقویت پوست صورت حساس و چگونگی تشخیص آن از دیگر انواع پوست صحبت میکنیم.
اگر شما هم علاقه دارید که درباره پوستهای حساس بیشتر بدانید یا پوستی حساس دارید و نمیدانید چگونه باید از آن مراقبت و پوستتان را تقویت کنید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید که هرآنچه لازم است درباره این نوع پوست بدانید را برای شما به طور مفصل شرح خواهیم داد.
پوست حساس چیست؟
اولین قدم این است که مشخص کنید پوستتان واقعا حساس است یا خیر. نظرسنجیها نشان میدهد که بیش از ۶۰ درصد مراجعهکنندگان به دکتر پوست ادعا میکنند که پوستشان حساس است؛ درحالی که فقط عده کمی از آنها واقعا چنین پوستی دارند.
پوست حساس ممکن است خود را به صورت حساسیت، آلرژی، خشکی و قرمزی پوست نشان دهد. این نشان میدهد که این نوع پوست تنها یک نشانه یا علامت ندارد؛ بلکه طیف گستردهای از پوستها را شامل میشود. در ادامه مقاله انواع مختلفی از پوستهای حساس را بررسی میکنیم.
انواع مختلف و روشهای تقویت پوست صورت حساس
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، پوست حساس تنها یک نوع خاص از پوست نیست. بلکه به اشکال مختلفی ظاهر میشود. در این بخش قصد داریم علائم پوستهای حساس را به طور کامل به شما معرفی کنیم و راه حلهایی را برای محافظت از آنها آموزش دهیم.
خشکی پوست
یکی از شایعترین علائم پوستهای حساس خشکی بیش از حد آن است. این عارضه معمولا یا ژنتیکی یا به دلیل استفاده از محصولات شوینده نامناسب است. خشکی پوست میتواند سبب قرمزی پوست شما و خارش آزاردهنده شود.
از دیگر علامتهای پوست خشک میتوان به ایجاد زخمهای سطحی و خونریزی اشاره کرد. در مواردی نیز صورت شما پوسته پوسته میشود و این عوامل باعث درد و سوزش پوست صورت شما خواهد شد. اگر علائم شما بیش از حد دردناک و طولانی مدت بودند، حتما به دکتر پوست مراجعه کنید.
سادهترین راه برای مراقبت از پوست خشک استفاده از کرمها و پمادهای مخصوص است. البته باید توجه داشته باشید که روی محصول حتما عبارت «مناسب برای پوستهای حساس یا پوستهای خشک» درج شده باشد. سعی داشته باشید برای خرید یک کرم یا پماد مناسب انواع بدون عطر آنها را انتخاب کنید.
دقت کنید که اگر از این نوع پوستبرخوردار هستید، حتما روتینی بر اساس آبرسانی و مرطوبکنندگی پوست خود داشته باشید. داشتن یک روتین مناسب لازمه تقویت پوست صورت حساس شما است. در ادامه نکاتی را که باید در روتین خود برای پوستهای حساس رعایت کنید را ذکر کردهایم.
- پاککنندگی: برای شستوشوی صورت خود از ژلهای شستشو مناسب پوستهای خشک یا صابونهای ملایم استفاده کنید. اگر شوینده شما قوی باشد، چربیهای مفید پوستتان را از بین میبرد و سبب خشکی بیشتر آن میشود.
- آبرسانی: پس از شستوشوی پوست خود حتما از یک آبرسان قوی استفاده کنید که پوست دهیدراته شما را بازسازی کند و خشکی آن را برطرف سازد.
- مرطوبکنندگی: آخرین مرحله از روتین شما استفاده از کرمها و پمادهای مرطوبکننده است. این محصولات باعث میشوند که رطوبت پوست شما تبخیر نشود و تا مدت طولانیتری روی پوست باقی بماند. میتوانید برای این کار از روغنهای گیاهی نیز استفاده کنید.
اگزما
اگزما یک بیماری پوستی است که پوست شما را نسبت به عوامل محیطی که افراد عادی را آزار نمیدهد، حساس میکند. برای مثال امکان دارد شما به برخی لوازم آرایشی یا صابونها حساسیت پیدا کنید و با یکبار استفاده از آنها دچار علائم اگزما شوید.
این عارضه توانایی مقابله و ایمنی پوست شما را در برابر عوامل خارجی کاهش میدهد و باعث میشود که پوست نتواند به درستی در مقابل میکروبها و باکتریها از خود محافظت کند.
نشانههای ابتلا به این بیماری پوستی برای همه یکسان نیست و در هر فرد متغیر است؛ اما به طور کلی فردی که با اگزما درگیر میشود، علائمی همچون ایجاد برجستگیهای دایرهای کوچک روی پوست، نشت مایعات چرکی از پوست، خارش شدید و التهاب دارد.
برای بهبود وضعیت پوستتان در صورت ابتلا به این عارضه میتوانید کرمها و پمادهای ضدخارش را از داروخانههای معتبر در سراسر کشور تهیه کنید. اگر علائم اگزمای شما بیش از حد ادامه پیدا کرد، به دکتر پوست مراجعه کنید. دقت داشته باشید که حتما از یک دکتر پوست طرف قرارداد با بیمه کمک بگیرید که بعدا برای شما مشکلی پیش نیاید.
درماتیت تماسی
یکی دیگر از انواع پوستهای حساس برای افرادی است که به درماتیت تماسی مبتلا میشوند. این افراد دارای پوستی بسیار حساس هستند که ممکن است با کوچکترین تماسی آسیب ببینند. یعنی در نواحی که توسط جسمی خارجی لمس میشود، مشکلاتی بهوجود میآید.
این مشکلات معمولا قرمزی و خارش بیش از حد پوست هستند که برای فرد مبتلا شده بسیار آزاردهنده و دردناک ظاهر میشوند. همچنین ممکن است التهاباتی کوچک روی پوست فرد ایجاد شود که معمولا رنگهایی مانند قرمز یا خاکستری دارند.
برجستگیهای روی پوست که ناشی از درماتیت تماسی هستند، در برخی موارد مایعی چرکمانند ترشح میکنند که باعث ایجاد آلودگی در دیگر نقاط پوست هم میشود. در بعضی موارد حتی ترک خوردن و ایجاد زخم روی پوست هم مشاهده شده است.
برای تقویت پوست صورت حساس ناشی از ابتلا به درماتیت تماسی میبایست عامل تحریککننده را بیابید و برای مدتی از آن دوری کنید. علائم این بیماری معمولا پس از گذشت دو هفته تا یک ماه به طور خودکار برطرف میشوند. اگر این اتفاق نیفتاد، حتما نسبت به مراجعه به یک دکتر پوست تهران یا شهرستانها اقدام کنید.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم انواع پوستهای حساس و روشهای مراقبت از آنها را به طور کامل برای شما توضیح دهیم. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که این مشکلات، زندگی را به کامشان تلخ کرده است، لازم است بدانید که تقویت پوست صورت حساس نقش کلیدی در بهبود وضعیت آن دارد.
شایان ذکر است که اگر مشکلات پوستی شما بیش از آنچه که در این مقاله اشاره کردیم، طول کشیدند، معرفی متخصص پوست در تهران یا شهرهای دیگر میتواند راه چارهای برای شما باشد که به راحتی آدرس و اطلاعات بهترین متخصصان در این زمینه را میتوانید در سایت دکتر با من پیدا کنید.
حتما از دوستان خود در این باره کمک بگیرید. اما به هیچوجه از تجربیات درمانی یا مشاورههای دوستتان که در مورد روش درمان خود صحبت کرده است، برای خود استفاده نکنید؛ چرا که هر فرد پوستی متفاوت دارد.