شومینهها به دو صورت پیشساخته و با مصالح بنایی، قابلاجرا هستند و آنها را میتوان ازنظر نوع سوخت به این صورت دستهبندی کرد: شومینههای هیزمی، گازی، الکتریکی و الکلی. باید بدانیم اگر میخواهیم در خانه شومینه داشته باشیم تمهیدات لازم برای آن باید از ابتدا اندیشیده شود. اگر در حال ساخت خانهای هستید دستتان باز است که هرجایی که میخواهید شومینهتان را جانمایی کنید و متناسب با سوختش تجهیزات لازم و دودکش را انتخاب نمایید.
به خاطر داشته باشیم که اگر خانهای که در آن زندگی میکنیم آپارتمانی است و شومینه و دودکش برای آن پیش بینی نشده است امکان تعبیه دودکش وجود ندارد. اشتباه رایجی که بیشتر برای دودکش بخاریهای گازی اتفاق میافتد ایناستکه با سوراخ کردن دیوار، لوله دودکش را نصب میکنند که نباید برای احداث شومینه جدید مورداستفاده قرار گیرد، چراکه ایمنی و سلامت شما را تحت تأثیر قرار میدهد. حال اگر قصد دارید در فضای زندگیتان از حضور آتش و تماشای آن لذت ببرید، اما دودکشی از قبل برای شومینه در نظر گرفته نشده است، باید بدانیم که چه گزینههایی برای انتخاب داریم؟
شومینههای برقی
شومینههای برقی معمولا پکیجهایی فلزی دارند و گرمایش آنها با کمک جریان الکتریسیته تأمین میشود، به همراه نور زرد و قرمز و شعلههایی از جنس پارچه که حس آتش را برای شما به ارمغان میآورند و یک فن که از بخش پایینی با کمک جریان هوای گرم تولیدشده، کار گرمایش فضا را بر عهده دارد. شومینههای الکتریکی گرمای مطبوعی دارند (وزش باد گرم) اما ایرادی که دارند این است که مصرف الکتریسیته زیاد و درنتیجه هزینههای پرداختی برای قبض برقتان زیاد خواهد بود و از سوی دیگر شما شعلههای زیبا و طبیعی آتش را نیز نمیبینید. اگر به دنبال این هستید که حتما شعلههای واقعی آتش را ببینید و از آن لذت ببرید برای شما راهکاری وجود دارد و آن شومینههای الکلی است.