این ساختمان سفید که به سبکی کاملا خلاقانه طراحی و ساخته شده است، ۳۳۷۰۰ متر مربع مساحت دارد و در شهر ساحلی تیانجین در شرق سرزمین اژدهای سرخ واقع شده است.
کتابخانه «بینهای تیانجین» یکی از ۵ جاذبه گردشگری اصلی در مرکز فرهنگی بینهای بشمار میرود که جدیدترین مرکز تفریحی این شهر است.
طراح و معماری این پروژه بزرگ را یک کمپانی هلندی موسوم به MVRDV در همکاری با موسسه طراحی و برنامهریزی خدمات شهری تینجین به انجام رسانده است. از نکات قابل اشاره در رابطه با این طرح، تالارهایی هستند که به شکل چشم طراحی شدهاند و نماد «اتاق نشیمن شهری جدید» بشمار میروند.
شکل چشم از داخل و بیرون بنا کاملا قابل مشاهده است. همچنین گفتنی است که این دهلیزهای شیشه ای گنجایش ۱۱۰ نفر را به طور همزمان در خود دارند.
خطوط منحنی و ادامهداری همه فضای اطراف تالار اصلی کتابخانه را پوشش دادهاند و علاوه بر اینکه کوهی از کتاب بشمار میروند، به عنوان راهپله و صندلی هم مورداستفاده دارند.
مسئولین کتابخانه اعلام داشتهاند، افراد زیر ۱۴ سال، کسانی که کفشپاشنهبلند به پا میکنند و حوصله کوهنوردی ندارند، نباید به بخش «کوه کتاب» بیایند. هدف از طراحی چنین ساختمانی ترغیب مردم به بازدید از کتابخانه و مطالعه کتاب بوده تا در عین حال قدمی جدید در راستای پروژههای فرهنگی نیز در این کشور بشمار بیاید.
گفتنی است که پس از انتشار تصاویر این کتابخانه در شبکههای اجتماعی بهعنوان زیباترین کتابخانه چین، گردشگران و افراد زیادی برای بازدید آن از نزدیک به شهر ساحلی تیانجین سفر کردند. به طوری که در روزهای آخر هر هفته، صفهای طولانی برای بازدید از این ساختمان تشکیل می شود.
شاید جالب باشد بدانید از زمان افتتاح تاکنون، روزانه حدود ۱۰ هزار نفر برای دیدن زیباترین کتابخانه چین در پشت درهای آن صف می کشند.
این نخستین پروژه معماری MVRDV نیست که در فضای مجازی با استقبال گسترده مخاطبان مواجه شده است. از کارهای قبلی این موسسه می توان به Balancing Barn سافولک و مرکز خرید روتردام اشاره کرد که در اینستاگرام جزو دیدنیترین پروژه های ساختمانی بشمار میرفتند و مورد توجه کاربران واقع شده بودند.
همچنین لازم است در مورد مرکز فرهنگی بینهای بگوییم که حدود ۹۰ هکتار مساحت دارد. این مرکز توسط دولت و به منظور نمایش قدرت فرهنگی منطقه و جذب توریسم شکل گرفته است. فاز نخست این مجموعه در ماه گذشته میلادی به همراه کتابخانه مورد بحث گشایش یافت.
۴ ساختمان فرهنگی دیگر این مرکز شامل موزه هنرهای مدرن بینهای، موزه شهر مدرن و ابداعات صنعتی بینهای، مرکز هنرهای اجرایی بینهای و مرکز هنری بینهای است که همگی توسط کمپانی های بزرگ و مشهور همچون برنارد شومی آرشیتکتز، بینگ ثام آرشیتکتز و اچاچ دیزاین انجام پذیرفتهاند.
این بناها از طریق راهروی شیشه ای که توسط GMP طراحی شده، به یکدیگر راه دارند.
در انتها نیز باید بگوییم که کتابخانه بینهای، واقع در مرکز فرهنگی بینهای تیانجین در کشور چین در روزهای سه شنبه تا یکشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۹ شب یکسره باز است.