قبل از انتخاب اجزای دکوراسیون حتما از منابع الهام بخش و تصاویر بهره گرفته و ایده های رنگی مختلف را در دکوراسیون مشاهده نمایید تا دید بهتری درباره علایق خود و فضای زندگی پیدا کرده و بعد از پیدا کردن گرایشات رنگی خود و بررسی گزینه ها، شروع به پیاده سازی ایده ها نمایید.
به عنوان مثال، رنگ فرش برای اتاق ناهارخوری بیشتر به سمت رنگ های بیسکویتی و فرش های اتاق نشیمن به سمت رنگ های خنثی گرایش دارد.
انتخاب رنگ مناسب، به عناصر مختلفی که در منزل در معرض آن قرار میگیرد، وابسته است. خانواده های دارای کودک برای اجتناب از لکه ها بهتر است از رنگ های تیره تر استفاده نموده و یا با وجود حیوان خانگی در منزل بهتر است از فرشی استفاده شود که آثار کثیفی و خاک را پنهان نگه دارد.
در واقع نحوه استفاده و توجه به نوع نیاز های افراد خانواده بسیار اهمیت دارد برای مثال در بعضی منازل قسمت پذیرایی صرفا برای مهمان بوده و کاربرد کمتری دارد در این منازل می توان فرش های با زمینه روشن را انتخاب نموده و یا در خانواده های پرجمعیت و پر رفت و آمد بهتر است از رنگ های تیره تر استفاده شود.
فرهنگ و سبک زندگی نیز در این انتخاب ها اثر گذار بوده زیرا در بعضی جوامع با کفش روی فرش های منزل رفت و آمد می شود و به همین سبب بهتر است تیره تر و در اندازه کوچک تر در فضا استفاده شود. از سوی دیگر سلیقه و افراد استفاده کننده در فضا نیز بسیار موثر هستند اگر شخصی به پاکیزگی، بیشتر از حد توجه دارد و انتخاب فرش روشن ممکن است به عنوان عاملی آزاردهنده باشد بهتر است از رنگ های تیره و یا جنس هایی با کیفیت بالا و مقاوم تر جهت شست و شوی مداوم استفاده شود.
از آنجایی که قرار است فرشی که انتخاب میکنید را مدت زیادی در منزل داشته باشید، سعی کنید فرشی که ماندگاری بالاتری دارد را انتخاب نمایید. برای مثال اگر به تازگی به سمت رنگ خاکستری تمایل پیدا کردهاید، انتخاب فرش خاکستری ، ایده آل نمیباشد بهتر است رنگی را انتخاب کنید که ماندگار بوده و با گذشت زمان از آن خسته و دلزده نشوید.
برای انتخاب بهتر و مطابقت با همه سلیقه ها از خانواده نظرخواهی کنید برای این منظور با همدیگر به نمونه های مختلف نگاهی بیندازید و سپس انتخاب کنید. به این روش ممکن است چیزی را پیدا کنید و یا نظری را دریافت کنید که قبلا به آن توجهی نکردهاید.