مراقبت بد و نا آشنایی با طرز تمیز کردن وسایل چوبی می تواند منجر به خشکی زیاد، شکستی، پوسته پوسته شدن و همینطور تاب برداشتن چوب شود.
اولین کار، مشخص کردن زمان مناسب برای تمیز کردن وسایل چوبی است. توصیه می شود پروسه تمیز کردن وسایل چوبی را حداقل دو یا سه ساعت قبل از استفاده مجدد از آنها شروع کنید. مثلا شب ها وقتی قرار نیست برای زمان طولانی از مبل یا کمد چوبی استفاده شود، بهترین موقع برای شروع تمیز کاری وسایل چوبی است. این موضوع به این خاطر است که روغن جلا دهنده کاملا به خورد چوب رفته و از روی سطح پاک نشود. شکل های زیر نشان می دهد که با یک دراور کثیف و کهنه طرف هستیم.
همانطور که مشخص است، نقطه نقطه های سفیدی روی سطح دراور دیده می شود، حال در ادامه مشاهده خواهید کرد وقتی کاملا با طرز تمیز کردن وسایل چوبی آشنا باشید، چه بلایی به سر این لکه ها می آید!
فک کنم همه می دانیم که وقتی نوبت به تمیز کردن وسایل چوبی می رسد، باید خیلی حواسمان را جمع کنیم. چوب و آب به یکدیگر نمی سازند. پیشنهاد می شود از آب خیلی داغ و کف دار استفاده کنید، برای کف دار کردن مقدار متوسطی (نه کم و نه زیاد) مایع ظرفشویی در آب داغ ریخته و هم بزنید. بعد با یک دستمال نرم نخی، آماده شروع کار می شویم. توجه داشته باشید که دستمال نخی را بعد از خیس کردن حتما بچلانید تا آب اضافی آن خارج شده و دستمال فقط حالت تری به خود بگیرد.
حال با این دستمال تر، سطح چوب را دستمال بکشید. جهت کشیدن دستمال باید در جهت بافت یا گره های طبیعی چوب باشد. این روش بهتر سطح چوب را تمیز خواهد کرد.
در سطح های کوچک کار کنید، یعنی بهتر است هر سری فضایی در حدود ۳۰ در ۳۰ سانتی متر را تمیز کنید. بعد از خیس کردن این محدوده، بلافاصله با دستمال نرم نخی خشک، به خشک کردن همان محدوده بپردازید.
بعداز تمیز کردن سطح چوب، مشاهده می کنید که هنوز هم روی سطح چوب لکه های سفید رنگ و روشنی دیده می شود. حال نکته اصلی در طرز تمیز کردن وسایل چوبی همینجاست، یک روغن چوب یا پولیش چوب باکیفیت می تواند ظاهر چوب را مثل روز اولش کند.
بعداز خشک شدن وسیله، نوبت به استفاده از روغن یا پولیش چوب می رسد.
مقدا کمی از روغن چوب را بروی یک دستمال نخی نرم و تمیز بریزید.
دستمال چرب را درست همانند سری قبل در جهت بافت طبیعی چوب بکشید. هر وقت احساس کردید روغن کم است، دوباره دستمال را آغشته به روغن کنید. جالب است بدانید میزان نیاز شما به روغن، به تشنگی چوب بستگی دارد، هر چه چوب قدیمی تر و کهنه تر باشد، میزان بیشتری روغن نیاز خواهد داشت.
بهتر است دستمال را به صورت مداوم و با یک حرکت ثابت روی چوب بکشید و مرتب جلو بروید. با انجام درست این حرکت سریعا متوجه درخشش چوب خواهید شد.
حواستان باشد تمام سطح چوب را پولیش بکشید. پولیش کشیدن فقط برای زیبایی ظاهری نیست، بلکه نقش مهمی در نگهداری و افزایش طول عمر چوب دارد. هر چه چوب سالم تر باشد، زیباتر هم دیده خواهد شد.
اگر دراور را تمیز می کنید، پشت تمام کشوها را نیز دستمال بکشید.
زیر دستگیره ها عمدتا از مکان هایی است که هنگام دستمال کشیدن فراموش می شود.
و در نهایت تصویر کلی از یک دراور چوبی ساخته شده با چوب درخت گردو. توصیه می کنم تمام وسایل چوبی خود را به صورت مرتب بعداز طی شدن یک دوره مشخص، با روغن چوب پولیش کنید. با این کار نیاز به تمیز کردن چوب با دستمال خیس و آب نیز کمتر می شود. هر چه چوب و آب کمتر با هم تماس داشته باشند بهتر است.
فکر می کنم در پایان کاملا با طرز تمیز کردن وسایل چوبی آشنا شده و از خواندن این مطلب لذت برده باشید. مطمئنا بعداز تمام شدن کار، از دیدن وسایل چوبی براق خود در خانه لذت خواهید برد.