چقدر با حقوق کیفری آشنایی دارید؟

0

چقدر با حقوق کیفری آشنایی دارید؟ آیا با شاخه های مختلف حقوق آشنا هستید؟ آیا می دانید حقوق کیفری چیست؟ آیا می خواهید با مباحث این نوع از حقوق آشنا شوید؟ جالب است بدانید که حقوق مباحث بسیار مختلفی را در برمی گیرد که از برخی از آن ها تحت عنوان کیفری یاد می شود.

چقدر با حقوق کیفری آشنایی دارید؟

به گزارش اینترنتی مجله دکوکده : به طوری که امروزه وکلای زیادی نیز در زمینه مسائل کیفری فعالیت می کنند. به همین دلیل اگر جز آن دسته از افرادی هستید که هیچ گونه آشنایی با این نوع از حقوق ندارید؛ بهتر است در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

زیرا قصد داریم که شما را با حقوق جزایی یا کیفری آشنا کنیم و هدف و مباحث مربوط به آن را شرح دهیم.

آشنایی با حقوق کیفری

جالب است بدانید حقوق جزایی یا کیفری بخشی از حقوق عمومی محسوب می شود. در این نوع از حقوق به بررسی انواع جرم ها و مجازات آن ها می پردازند. ضمن اینکه استفاده از دستاوردهای جرم شناسی در این حقوق برای تدوین قوانین بسیار حائز اهمیت است.

در این رابطه باید بدانید به مجموعه ای از دانش هایی که به بررسی بزهکاری، علل و تکوین فرایند جرم مربوط می شود، جرم شناسی می گویند. پس از اینکه با این نوع از حقوق آشنا شدید نیز باید توجه داشته باشید که حقوق جزایی شاخه های مختلفی دارد.

شاخه های مختلف حقوق جزایی یا کیفری

به طور کلی حقوق کیفری را امروزه به شاخه های مختلفی تقسیم می کنند که در هر یک مباحث متفاوتی مطرح می شود. به همین دلیل در ادامه به معرفی و ذکر شاخه های این نوع از حقوق و مباحث آن ها می پردازیم:

  • حقوق جزایی یا کیفری عمومی: این حقوق به مطالعه و بررسی قوانین مشترک و اساسی جرم ها و مجازات آن ها می پردازد. به طوری که این مطالعه بدون بررسی جرم یا بخش خاصی از جرائم انجام می شود.
  • حقوق کیفری اختصاصی: این حقوق به جرائمی مربوط می شود که علیه اشخاص، علیه اموال یا علیه آسایش و امنیت عمومی باشند. از جمله این موارد باید به قتل، تجاوز به عنف، دزدی، جاسوسی وغیره اشاره شود.
  • حقوق بین المللی کیفری: این حقوق شامل قوانینی است که درباره جرم های ناقض حقوق بین الملل مطرح می شوند.
  • حقوق جزای بین المللی خاص: جرم هایی که با حضور یک عامل برون مرزی انجام می شوند، تحت عنوان این نوع از حقوق بررسی خواهند شد.

البته باید بدانید که مباحث هر یک از شاخه های این حقوق بسیار تخصصی است و برای آشنایی بیشتر با آن ها باید با وکلای متخصص در این زمینه همچون کارشناسان ما در سایت سعید شهبازی ارتباط برقرار کنید.

اصول حقوق جزایی

یکی از مهم ترین مسائلی که در رابطه با تمامی شاخه های حقوق از جمله حقوق کیفری باید بدانید؛ این است که انواع حقوق اصول به خصوصی دارند. چنان که این اصول براساس هدف و شاخه های هر بخش از حقوق تعیین شده اند.

به همین دلیل در ادامه به ذکر اصول حقوق جزایی یا کیفری می پردازیم:

  • جرائم و مجازات ها باید براساس قانون باشند؛ به این معنا که کاری جرم محسوب می شود که در قوانین حقوقی به آن اشاره شده باشد و مجازات ها نیز نباید از حدود قوانین خارج شوند.
  • عطف به ماسبق نشدن قوانین جزایی ماهوی؛ منظور از این اصل این است که اگر در زمانی یک کاری جرم محسوب شود؛ همان کار اگر پیش از این تصویب انجام شده باشد؛ جرم به حساب نمی آید. البته باید بدانید استثنا نیز در این اصل وجود دارد.
  • تفسیر مضیق قوانین کیفری؛ منظور از این اصل در حقوق کیفری این است که قاضی باید از تفسیر موسع قانون های کیفری به ضرر متهم پرهیز کند و حتی به تفسیر این قوانین به سود مجرم بپردازد. به طوری که قاضی باید براساس قوانین حقوقی حکم مجازات را صادر کند.
  • تساوی انواع مجازات؛ این اصل مبنی بر آن است که مجازات افرادی که در شرایط یکسان، جرم مشابهی را انجام داده اند، باید یکسان باشد.
  • حکم به مجازات شخصی؛ این اصل به این معنا است که مجازات یک مجرم به او اختصاص دارد و نباید به افراد دیگری سرایت کند.
  • برائت مجرم یا فرض؛ منظور از این اصل این است که در صورت نبود دلیل و مدرک معتبر در رابطه با ارتکاب جرم، باید حکم به برائت مجرم شود.

هدف حقوق کیفری

جالب است بدانید هر یک از شاخه های حقوق و قوانین با هدف به خصوصی ایجاد شده اند. به طوری که حقوق جزایی یا کیفری نیز اهداف خاص خود را با راهکارهایی همچون جلوگیری از وقوع جرم، پیشگیری از تکرار جرم، مجازات یا اصلاح مجرمان و غیره پیگیری می کند.

در رابطه با این موضوع باید بدانید هدف اصلی این شاخه از حقوق در درجه اول حفظ امنیت مردم و منافع جامعه است. چنان که در این راستا عدالت نیز به عنوان یکی دیگر از اهداف حقوق جزایی یا کیفری مطرح می شود.

درنتیجه

در این مقاله گفته شد که حقوق کیفری یکی از شاخه های حقوق عمومی است که به مطالعه جرم ها و مجازات ها می پردازد. همچنین دانستید این بخش از حقوق به شاخه های مختلفی مانند حقوق اختصاصی، حقوق عمومی، حقوق بین المللی وغیره تقسیم می شود.

علاوه بر این با هدف و اصول حقوق جزایی یا کیفری آشنا شدید. از جمله اصول این حقوق به اصل برائت مجرم یا فرض، اصل تفسیر مضیق قانون های کیفری، اصل عطف به ماسبق نشدن قانون های جزایی ماهوی وغیره اشاره کردیم.

در نهایت نیز اگر همچنان به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید؛ باید بدانید وکلای متخصص ما در سایت سعید شهبازی به صورت تمام وقت به سوالات شما پاسخ می دهند. به طوری که با کمک آن ها در امور حقوقی خود دچار مشکل نخواهید شد.

نظر بدهید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد