وکالت دعاوی ارگان های دولتی چه وظایفی دارد؟
وکالت دعاوی ارگان های دولتی چه وظایفی دارد؟ در خصوص استفاده از دانش حقوقی برای افراد و شرکت ها موضوع ارگان های دولتی نیز مطرح می شود. طبق قانون وزارتخانه ها، موسسات دولتی و وابسته به دولت، شرکت های دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی و موسسات عمومی غیر دولتی، شهرداری ها و بانک ها امکان استفاده از وکیل دادگستری را دارند.
وکالت دعاوی ارگان های دولتی چه وظایفی دارد؟
به گزارش اینترنتی مجله دکوکده : نیاز به این موضوع در برخورد با دعوا یا دفاع و تعقیب دعاوی مربوط به ارگان های دولتی بیشتر احساس می شود. البته در قانون به نهاد های دولتی اجازه استفاده از کارمندان خود با دانش و سابقه حقوقی داده شده است و سازمان ها به دلیل عدم پرداخت مالیات و سهم کانون و سهم صندوق حمایت وکلا از استخدام وکیل دادگستری صرف نظر می کنند. با این حال تفاوت های محسوسی در اعتبار و توانایی های نماینده و وکیل دادگستری وجود دارد.
آشنایی با شرح وظایف وکالت دعاوی در ارگان های دولتی لزوم حضور وکلای دادگستری را مسلم می کند. در این بخش از سایت سعید شهبازی، وکیل پایه یک دادگستری وظایف وکلای دعاوی در ارگان هاس دولتی را بررسی می کنیم.
وظایف وکالت دعاوی ارگان های دولتی در دادگاه های قضایی
یک وکیل دادگستری به خوبی بر امور دادگاهی تسلط دارد و نقش بسزایی در تعیین رای دادگاه به نفع ارگان مربوط به خود ایفا می کند. در این بخش از مقاله می خواهیم وظایف وکیل دادگستری را در مراجع دادگاهی مورد بررسی قرار دهیم. این وظایف بسیار حساس است و هرگز از عهده یک نماینده حقوقی بر نمی آید.
در روند جلسات دادگاهی ممکن است قضات حضور نمایندگان قانونی را نپذیرند و جلسات بی دفاع و لایحه واگذار شوند. به همین دلیل باید از دانش و جایگاه وکلای دادگستری بهره برد. همچنین در صورتی که دانش وکالت دعاوی ارگان های دولتی نادیده گرفته شود، نتایج غیر قابل جبرانی گریبان گیر آن سازمان خواهد شد.
- وکالت در مورد اعتراض به رای، تجدیدنظر، فرجام خواهی و اعاده دادرسی؛
- وکالت درباره مصالحه و سازش؛
- ادعای جعل یا انکار و تردید نسبت به سند طرف و استرداد سند؛
- وکالت درباره تعیین جاعل؛
- ارجاع دعوا به داوری و تعیین داور؛
- وکالت درباره توکیل و حق توکیل؛
- تعیین مصدق و کارشناس؛
- دعوای خسارت؛
- استرداد دادخواست یا دعوا؛
- وکالت درباره جلب شخص ثالث و دفاع از دعوای ثالث؛
- ورود شخص ثالث و دفاع از دعوای ورود ثالث؛
- دعوای متقابل و دفاع درقبال آن؛
- وکالت درباره ادعای اعسار؛
- وکالت درباره قبول یا رد سوگند.
وظایف وکالت دعاوی ارگان های دولتی در ادارات
وکلای دادگستری علاوه بر حضور در دادگاه ها وظایف دیگری نیز در ارگان های دولتی به عهده می گیرند. شرح این وظایف بنا بر توافق وکالت دعاوی ارگان های دولتی با سازمان طرف قرار داد مشخص می شود. کما اینکه یک وکیل با توجه به توانایی، ارتباطات و خواست نهاد در اموری غیر از وظایف عمومی وکیل نیز مداخله خواهد کرد.
در سایت سعید شهبازی، وکیل پایه یک دادگستری وظایفی را که یک وکیل دادگستری، منهای وظایف عمومی در دادگاه ها بر عهده دارد، بررسی می کنیم. این وظایف شامل موارد زیر است:
- مشاوره حقوقی در ارگان ها؛
- حضور در جلسات مربوط به قراردادها، مطالبات و مسائل تجاری؛
- ابلاغ بدون واسطه اوقات و اوراق قضایی و اخطاریه ها؛
- تنظیم قرارداد با طرف های پیمان ارگان ها؛
- امور مربوط به ثبت شرکت ها و اسناد؛
- انجام امور مربوط به پرونده های مالیاتی و کد اقتصادی؛
- انجام مراحل گواهی نامه مالیات ارزش افزوده؛
- انجام امور پلمپ دفاتر قانونی و مالیاتی و شهرداری؛
- حضور در اداره کار و رفاه اجتماعی و انجام امور مربوطه؛
- انجام امور اداری بیمه تامین اجتماعی کارکنان دستگاه ها و همچنین دفاع از ارگان؛
- تعیین مسئولیت های قانونی مسئولین، صدور اخطاریه ها و نظارت بر قرارداد؛
- تأیید امضاء مسئولین ارگان؛
- برابر اصل نمودن مدارک؛
- تنظیم صورتجلسات ارگان؛
- حضور در کلیه ادارات و جایگاه ها به عنوان نماینده قانونی.
سخن آخر
در این بخش از سایت سعید شهبازی، وکیل پایه یک دادگستری با وظایف وکالت دعاوی ارگان های دولتی آشنا شدیم. در گذشته سازمان های دولتی استفاده از علوم حقوقی وکلای دادگستری را پشت گوش می انداختند. البته ضرر های سهمگینی نیز از این بابت متحمل می شدند.
اما امروزه با وضع قوانین جدید استفاده از وکلای دادگستری در برخی نهادها مانند دادگاه ها و نهاد های حقوقی الزامی شناخته شده است. این موضوع به دلیل قوانین پیچیده حقوقی است که افراد بدون دانش تخصصی حقوقی از عهده آن بر نمی آیند. در صورت تمایل به مشاوره و عقد قرارداد حقوقی با وکیل دعاوی با ما تماس حاصل فرمایید.