وکیل شرکت نفت
یکی از بزرگ ترین و معتبرترین شرکت ها در ایران شرکت نفت است. کارکنان این شرکت وظایف خطیری را برعهده دارند و از آنجایی که درآمدهای نفتی قسمت بزرگی از بودجه کشور را تامین می کنند، مسئولیت های مهمی بر دوش کارکنان آن قرار گرفته است که گاهی ممکن است قصوری در انجام وظایف آن ها رخ بدهد و برای رفع آن نیاز به مشاوره و یاری جستن از یک وکیل شرکت نفت ماهر و کاردان به وضوح حس می شود.
وکیل شرکت نفت
به گزارش اینترنتی مجله دکوکده : مسائل حقوقی و قراردادهای شرکت های نفتی شامل قراردادهای مختلفی هستند که با پیمانکاران داخلی و خارجی عقد می شود. ارائه مشاوره حقوقی در خصوص قوانین و مقررات مرتبط با شرکت های نفتی از عمده وظایف مشاورین حقوقی و وکیل شرکت نفت است.
وکیل شرکت نفت دارای وظایف متفاوتی از وکلای اشخاص می باشد که در ادامه به شرح وظایف وکیل و مشاوران حقوقی شرکت نفت می پردازیم.
ماموریت های امور حقوقی و وکلای شرکت ملی پالایش نفت
امور قراردادهای داخلی
شرکت های نفت برای رفع نیازهایی مانند حفاظت و حراست از اموال و اماکن و تاسیسات، خدمات ایمنی و آتش نشانی، خدمات تعمیر و نگهداری تاسیسات، خدمات سرویس، تهیه و طبخ غذا، سرو و اداره رستوران، امور دفتری و غیره اقدام به عقد قراردادهای بی شماری می کند.
امور تحقیقات و مشاوره های حقوقی
صنعت نفت از صنایع پویا به حساب می آید و برای ادامه پیشرفت و فعالیت های خود نیاز به آموزش های مستمر دارد. امور تحقیقات و مشاوره های حقوقی سعی دارد، علاوه بر به روز نگه داشتن اطلاعات افراد خود مشاوره های ارزنده ای را در اختیار سایر بخش های شرکت ها قرار دهد.
امور دعاوی داخلی
صنعت نفت به علت فعالیت گسترده ای که در سطح کشور دارد، مدام با دعاوی متعدد حقوقی چه به عنوان خوانده (کسی که دعوایی علیه او طرح می شود) و چه به عنوان خواهان (کسی که طرح کننده دعوا محسوب می شود) روبه رو به رو است؛ بنابراین وکیل شرکت نفت باید فردی متبحر و کاردان باشد تا پرونده ها را در دادگاه ها پی گیری کند.
اظهار نظر در رابطه با هرگونه پرونده مربوط به تخلفات کارکنان شرکت و شرکت های تابعه را بررسی کرده است؛ همچنین متخلفان را در مراجع قضایی تا حصول نتیجه تعقیب کند و در مورد تمامی دادخواست ها، دعاوی و یا نامه های دریافتی در خصوص تخلفات شرکت های خارجی طرف قرارداد با شرکت ملی نفت و شرکت های فرعی آن را رسیدگی کرده است و اقدامات لازم را انجام دهد.
از دیگر وظایف امور دعاوی به همکاری و مشارکت در زمینه تهیه و تنظیم لایحه ها و دعاوی حقوقی همچنین تهیه دادخواست و لایحه های دفاعیه اشاره می شود.
امور اراضی و ثبتی
نیاز به خرید و اجاره زمین های محل انجام حفاری و سپس انتقال نفت استخراجی از چاه های نفتی به پالایشگاه های داخلی و ثبت شرکت ها و سهام آن ها موجب تاسیس واحد امور اراضی و ثبتی شده است. اکنون این واحد با واحد امور دعاوی داخلی در تعامل نزدیک قرار دارد. از موازد حقوقی دیگری که در این دسته قرار می گیرند، عبارتند از:
- بررسی و استعلام وضعت ثبتی اراضی و املاک مورد نیاز
- مذاکره و توافق با مالکین در رابطه با قیمت و اقدام برای انجام معامله و تنظیم اسناد
- اقدام برای تعیین میزان خسارت وارد شده به مالکین اراضی مجاور در مسیر خطوط لوله و توافق با مالکین در پرداخت خسارت
- اقدام برای ثبت اسناد، پرداخت هزینه های ثبتی، اخذ و نگهداری اسناد
- تنظیم اسناد اجاره، خرید، فروش و رهن املاک
هیات حل اختلاف قراردادی
برای رسیدگی به اختلافات مربوط به قراردادها در بین طرفین قرارداد ایجاد می شود. هیات حل اختلاف قراردادی به کمک وکیل شرکت نفت و با دستور وزیر نفت و کمک امور حقوقی شرکت های اصلی در چارچوب شیوه نامه ابلاغ شده از سوی وزیر نفت در وظایف ذیل انجام وظیفه می کند:
- اجرای شیوه نامه حل اختلاف قراردادی
- تشکیل هیات حل اختلاف قراردادی
- رسیدگی به اختلافات شرکت های مربوطه و شرکت های تابعه
- صدور دستور موقت حاکی بر الزام انجام کار یا دستور منع انجام کار
- حل اختلافات قراردادی که از قواعد داوری جدا است
هیات رسیدگی به قانون ارتقا سلامت نظام اداری و مبارزه با مفاسد اقتصادی
هیات فوق با حکم معاون وزیر و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران اجرای موارد زیر را در دستور کار خود قرار داده است:
- اجرای فرمان مقام معظم رهبری در رابطه با مبارزه همه جانبه با فساد اقتصادی و مالی
- اجرای قانون ارتقا سلامت نظام اداری و مبارزه با مفاسد اقتصادی
- اجرای ابلاغیه ریاست جمهوری در رابطه با ضرورت مبارزه با مفاسد اقتصادی
- اجرای بخشنامه وزیر نفت در رابطه با تشکیل هیات رسیدگی به قانون ارتقا سلامت نظام اداری و مبارزه با مفاسد اقتصادی با تبلور هیات اجرایی در حوزه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران
- شناسایی مواردی که بسترساز فساد اقتصادی هستند و ایجاد تدابیر لازم برای مقابله با آن ها
از دیگر وظایف تخصصی وکیل شرکت نفت به موارد زیر اشاره می شود:
- تهیه و تنظیم قراردادهای داخلی و خارجی شرکت ها
- بررسی اسناد مالی شرکت ها
- پیگیری امور ثبتی شرکت ها
- پیگیری امور مالکیت فکری شرکت ها
- وصول مطالبات شرکت ها
- پیگیری امور مالیاتی شرکت ها
- پیگیری امور بیمه ای شرکت ها
- پیگیری امور گمرکی و بازرگانی شرکت ها
- مشاوره حقوقی امور درون و برون سازمانی شرکت ها
- پیگیری دعاوی و اختلافات شرکت ها
- نظارت بر کلیه امور اراضی و ثبتی شرکت
- تهیه، تنظیم و تدوین لایحه ها، دعاوی حقوقی، محاکم و مراجع قضایی داخلی و خارجی
- شرکت در جلسات و کمیسیون های مختلف
- شرکت در جلسات هیات مدیره شرکت ملی پالایش و پخش
نتیجه گیری
در این مطلب با امور حقوقی شرکت های نفتی و وظایف وکیل شرکت نفت آشنا شدیم. شرکت های نفتی به دلیل اهمیت بالایی که در تامین بودجه کشور دارند و همچنین از گسترده ترین و معتبرترین شرکت های ایران محسوب می شوند، دارای امور حقوقی در زمینه های زیادی هستند که برای انجام تمامی این امور نیاز به وکیل یا مشاوران حقوقی می باشد.
انجام تمامی امور حقوقی از عقد قراردادهای ساده بین کارمندان تا تهیه و تنظیم قراردادهای خارجی و حل هرگونه اختلاف موجود در تمامی قراردادها، رسیدگی به امور تحقیقات و مشاوره های حقوقی، رسیدگی به امور ثبت اراضی، دعاوی داخلی و خارجی، رسیدگی به فسادهای اقتصادی و پیگیری تمامی امور بر عهده افراد حقوقی شرکت ها قرار می گیرد.