پمپ هیدرولیک دنده ای

0

پمپ هیدرولیک دنده ای

پمپ هیدرولیک دنده ای یکی از پر استفاده ترین پمپ های هیدرولیک در صنعت است که از نوع پمپ های جابجایی مثبت بوده که همواره مقدار ثابتی از سیال را به سمت خروجی هدایت می کند. این محصولات از قدرت مکش بسیار بالایی برخوردار هستند و از ویژگی های مثبت این نوع پمپ این است که قابلیت پمپ کردن سیالات متعدد با انواع ویسکوزیته را دارا می باشد.

آشنایی با پمپ هیدرولیک دنده ای

پمپ هیدرولیک دنده ای یکی از پر استفاده ترین پمپ های هیدرولیک در صنعت است که از نوع پمپ های جابجایی مثبت بوده که همواره مقدار ثابتی از سیال را به سمت خروجی هدایت می کند. این محصولات از قدرت مکش بسیار بالایی برخوردار هستند و از ویژگی های مثبت این نوع پمپ این است که قابلیت پمپ کردن سیالات متعدد با انواع ویسکوزیته را دارا می باشد.

از مهمترین مزایای این گروه از پمپ های هیدرولیک می توان به ساختار ساده و مستحکم، دقت و کیفیت بالای ساخت، مقرون به صرفه بودن، تاثیر ناچیز آلودگی سیال بر کارکرد آن و توانایی پمپاژ انواع مختلفی از سیالات را اشاره کرد.  این پمپ در دو نوع دنده داخلی و دنده خارجی تولید و به بازار عرضه می شود. در ادامه هر یک از انواع پمپ هیدرولیک دنده ای را معرفی و تشریح می کنیم.

پمپ هیدرولیک دنده داخلی

در این پمپ که به پمپ ماه و ستاره نیز معروف است با حرکت چرخ دنده به سمت خروجی، سیال، پمپاژ می شود. این پمپ در محدوده وسیع ویسکوزیته و دمایی فعالیت می کند. جنس بدنه و چرخ دنده های این محصول معمولا از چدن یا فولاد است. این پمپ ها در هر دو جهت می توانند به چرخش در بیایند، به همین دلیل هم می توان به منظور تخلیه و هم پر کردن استفاده نمود. کاربرد اصلی این نوع پمپ هیدرولیک دنده ای بیشتر در پمپاژ انواع روغن ها، سوخت ها، مواد با ویسکوزیته بالا و پایین است.

مزایا و معایب پمپ هیدرولیک دنده خارجی

مزایا:

  • این محصول از چنان قدرت مکشی برخوردار است که می توان آن را خودمکش نامید.
  • قابلیت پمپاژ انواع مختلف سیالات با ویسکوزیته کم از جمله روغن و آب و همچنین ویسکوزیته زیاد از جمله آسفالت، شکلات و چسب را دارا می باشد.
  • قابلیت چرخش در هر دو جهت را دارد.
  • قابلیت سازگاری با انواع اتصالات از جمله رزوه و فلنج را دارا است.
  • به دلیل NPSH پایین این پمپ، احتمال وقوع پدیده کاویتاسیون در آن بسیار کم است.
  • توانایی کار به صورت خشک و بدون سیال را در کوتاه مدت دارا است.

معایب:از فشار و سرعت پایینی برخوردار است.

پمپ هیدرولیک دنده خارجی

نوع دیگر پمپ هیدرولیک دنده ای، پمپ هیدرولیک دنده خارجی است که شامل مدل های یک محور و دو محور است و با چرخ دنده های ساده و مارپیچ تولید می شود. معمولا از نوع مارپیچ آن زمانی استفاده می شود که نیاز به فشار کم و دبی زیاد داریم و از نوع ساده آن بیشتر در فشار های بالا و دبی های کم استفاده می کنند.

جنس بدنه و چرخ دنده های آن معمولا از استیل ضد زنگ، چدن، برنز و پلیمر است. کاربرد این نوع پمپ بیشتر در پمپاژ انواع روغن، مدار های سیرکوله و مواد غذایی است. ابعاد کوچک این پمپ در محدوده ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ دور بر دقیقه کار می کنند و ابعاد بزرگ آن در حدود ۶۰۰ دور بر دقیقه فعالیت می کند.

مزایا و معایب پمپ هیدرولیک دنده خارجی

مزایا:

  • از سرعت بسیار بالایی برخوردار است.
  • فشار بالایی را در سیال مورد نظر ایجاد می کند.
  • سر و صدای ناچیزی تولید می کند.
  • طول عمر بسیار بالایی داشته و از مقاومت و استحکام خوبی برخوردار است.
  • این محصول قابلیت سازگاری با انواع اتصالات را در ورودی و خروجی پمپ دارد.
  • از قیمت مناسبی برخوردار بوده و هزینه تعمیر و نگهداری پایینی دارد.
  • نسبت به گرد و غبار و آلودگی از حساسیت کمی برخوردار است.

معایب:

  • در حالت بوشی این محصول، یاتاقان ها در سیال مربوطه غوطه ور می شوند.
  • برخی از ذراتی که در سیال وجود دارند سبب خورده شدن چرخ دنده های آن می شوند.

خرید پمپ هیدرولیک دنده ای

همانگونه که بیان شد پمپ هیدرولیک دنده ای یکی از پرکاربرد ترین و مناسب ترین پمپ های موجود در بازار است که دارای دو نوع دنده داخلی و دنده خارجی می باشد که مزایا و معایب هر کدام از انواع آن بیان شد. قبل از انتخاب هر نوع از این محصول ابتدا باید نیاز و کاربری خود را تعیین کنید و با توجه به معیار های میزان دبی، فشار کاری و سرعت پمپ اقدام به خرید این محصول کنید.

پمپ هیدرولیک دنده ای با برخورداری از ویژگی های خوبی همچون قیمت مناسب و هزینه پشتیبانی و نگهداری کم، سازگاری با انواع سیالات با ویسکوزیته متفاوت، کیفیت ساخت بالا، تاثیر ناچیز آلودگی بر این پمپ هیدرولیک برخوردار است. امیدواریم از مبحث آشنایی با پمپ هیدرولیک دنده ای بهره مند شده باشید.

نظر بدهید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد