در حال حاضر نیز رقابتی مشابه با آن دوره در حال رخ دادن است. رقابت کنونی این بار شاید شدیدتر (و البته خوش رنگ و لعابتر ) باشد. بعلاوه اینکه، سازندگان راه های بی شماری برای به حداکثر رساندن ابعاد نمایشگر در اختیار دارند که بررسی جزئیات آنها میتواند جالب باشد.
اما قبل از شروع به بررسی این جزئیات، این را در خاطر داشته باشید که این روزها محاسبه کردن ضریب نمایشگر تا بدنه کار سختی است، زیرا نمایشگرها اغلب از گوشههای خمیده برخوردارند. پس با اینکه در اندازه گیری دقیق ابعاد این دستگاهها سعی زیادی شده، اما شاید در بعضی موارد در درصد حساب شده یک یا چند واحد خطا وجود داشته باشد، هرچند که چندان بر رتبه بندی تاثیر نخواهد گذاشت.
اسنشال فون – ۸۵ درصد
اسنشال فون برنده امسال جنگ بین گوشیهای بدون حاشیه (البته اگر کسی در دقیقه نود ما را سورپرایز نکند) و همچنین یکی از دستگاههای متناقض امسال نیز هست. با وجود اینکه این شرکت از نظر دوربین و عملکرد گوشی ضعیف عمل کرده است، میتوان این دستگاه را یکی از جذابترین محصولات امسال در نظر گرفت.
دلیل اینکه این گوشی از ضریب نمایشگر به بدنه ۸۵ درصدی برخوردار شده شامل چند مورد است: این گوشی تنها یک حاشیه ضخیم در پایین دستگاه دارد، اما به جای قرار دادن کل سنسورهای مورد نیاز در گوشی و ضخیم تر کردن آن، از یک نمایشگر کوچک در قسمت بالا برخوردار است. گوشی جالبی که بسیاری از کاربران از کاربردپذیر بودن آن چندان احساس رضایت نکردهاند.
گلکسی اس ۸، اس ۸ پلاس و نوت ۸ – ۸۳ تا ۸۴ درصد
درحالی، سامسونگ با گوشی Galaxy S8 جایگاه دوم را در اختیار گرفته است که خود یکی از اولین مواردی بود که گوشیهای بدون حاشیه را باب کرد. اما برخلاف اسنشال، دو حاشیه نازک بدون فرو رفتگی در بالا و پایین آن قرار گرفته است.
گفتن این نکته لازم است که تصمیم سامسونگ برای ساختن نمایشگرهای منحنی تاثیر مثبتی بر ضریب نمایشگر به بدنه گذاشته که منجر به کاهش حاشیههای جانبی شده است. همچنین، تجربه بصری شگفتانگیزی را به کاربر ارائه میکند که تاثیر آن را دو چندان میکند (هرچند که بعضی افراد ترجیح میدهند نمایشگر گوشیشان مسطح باشد). اما گوشی Note 8 جدا از طراحی به شدت مشابه، از نسبت نمایشگر به بدنه پایینتری نسبت به دیگر افراد خانواده خود برخوردار شده، هرچند که این تفاوت کمتر از یک درصد است.
آیفون ۱۰ – ۸۲ درصد
ظاهر میتواند فریبنده باشد، و آیفون ۱۰ به خوبی این نکته را اثبات میکند: نمایشگر این گوشی طوری به نظر میرسد که انگار کل فضای جلو گوشی را در بر گرفته است، اما اعداد و ارقام چیز دیگری را میگویند. ضریب نمایشگر به بدنه ۸۲ درصدی این گوشی نتیجه ترکیب فاکتورهای متعددی است. البته فرو رفتگی بالای گوشی میتواند کمی مشکلساز باشد، اما حاشیهها نیز وجود دارند.
فرورفتگی قرار گرفته در بالای گوشی عریضتر از مورد مشابه Essential Phone است که دلیلاش را توضیح میدهیم. تکنولوژی Face ID بکار رفته در این گوشی نیازمند یک دوربین اختصاصی IR و یک نقطه یاب است. همچنین دوربین معمولی سلفی و سنسورهای محیطی تعبیه شده نیز در کنار بلندگوی گوشی جا خوش کردهاند. هرچند که هنوز نمیدانیم آیا جایگزین کردن Face ID با اسکنر اثر انگشت کار ارزشمندی بود یا نه، اما میدانیم این طراحی کنونی آمده است که ماندگار باشد.
الجی جی ۶ و وی ۳۰ – ۷۹ تا۸۱ درصد
در حالی که گوشیهای بدون حاشیه سامسونگ از موفقیت چشمگیرتری برخوردار بودند، رقیبت دیرینه آنها یعنی الجی اولین سازندهای بود که این فاکتور را با پرچمدار G6 به جهان معرفی کرد. تفاوت اندکی مابین این گوشی و گلکسی S8 مشاهده میشود، بخصوص از نظر طراحی. نتیجه نهایی دستگاهی شده با نسبت نمایشگر به بدنه ۷۱ درصدی، اما به هرحال بسیار رضایت بخش.
با این حال، گوشی جدید V30 و نسبت ۸۱ درصدی آن در سرزمین گوشیهای ال جی از سردمداران واقعی است. دو درصد افزایش کاری بسیار شگفت انگیز است، بخصوص با در نظر گرفتن این نکته که الجی هیچ حقهای همچون ایجاد فرو رفتگی در نمایشگر یا نمایشگر منحنی را استفاده نکرده است. با وجود اینکه گوشی V30 بزرگتر از G6 است، حاشیههای آن از هر چهار جهت باریکتر است.
ال جی Q6 و مورد عجیب گوشی میان رده بدون حاشیه
درست مثل اغلب ایدههای بزرگ بکار رفته در گوشیهای هوشمند، طراحی بدون حاشیه نیز مسیر خود را به سمت گوشیهای میان رده نیز پیدا کرده است. در حال حاضر، از این مورد تنها یک گوشی وجود دارد که در خارج از چین به فروش میرسد و آن ال جی Q6 است.
زمانی که به جلو این گوشی نگاه میکنیم، میبینیم طراحی آن تقریبا مشابه G6 است (هرچند که پشت این گوشی کاملا متفاوت است). ریاضیات نیز این گفته ما را تایید میکند؛ گوشی Q6 همچون برادر بزرگ خود از همان نسبت نمایشگر به بدنه ۷۹ درصدی برخوردار است، و تنها در یک قالب کوچکتر قرار گرفته.
آنهایی که به دنبال خرید موارد مشابه هستند اکنون با شنیدن این خبر باید خوشحال باشند که سامسونگ چندان از رقیب خود عقب نمانده است. آخرین شایعات نشان میدهد که سری A این گوشی حداقل دو مدل بدون حاشیه دارد. پیشبینی میشود که دیگر سازندگان نیز به زودی به این مسیر قدم بگذارند.
رقیبان چینی
گوشیهای بسیار بیشتری وجود دارد که با طراحی بدون حاشیه زیر این چتر قرار میگیرند که همگی نام یک کشور را بر خود دارند – چین. بسیاری از این موارد در بازارهای غربی بطور رسمی به فروش نمیرسند و اغلب برای مشتریان جهانی ناشناخته هستند. اینجا یک استثنا وجود دارد. سری میت هوآوی که با Mate 10 و Mate 10 Pro خیز بلندی برداشته، از نسبت نمایشگر به بدنه ۸۲ درصدی برخورداراست. در حقیقت، هوآوی ادعا میکند که نسبت آن بیشتر از آیفون ۱۰ است که درست هم به نظر میرسد هرچند تفاوت بین این دو مورد کمتر از یک درصد است.
اما این مورد تنها گوشی بدون حاشیه چشمگیر چین نیست. برای مثال گوشی شیائومی Mi MIX 2 را در نظر بگیرید – این گوشی دنبالهای است بر مدل قبلی که آن هم از طراحی بدون حاشیه برخوردار بود، اما گوشی MIX 2 در طراحی نمایشگر بدون حاشیه خود بسیار منحصربهفرد عمل کرده است. ضریب نمایشگر به بدنه ۸۱ درصدی این گوشی نسبت به مدل قبلی با ۸۴ درصد، کمی پایینتر است.
بازیگران دیگری همچون Vivo و Oppo نیز با گوشیهای X20 و F5 خود را سوار این واگن کرده اند – انتظار میرود که شرکت خواهر آنها OnePlus نیز به زودی چنین رویکردی اتخاذ کند. همچنین شرکت Sharp که در اصل یک شرکت ژاپنی است اما مدل بدون حاشیه Aquos S2 آن یک مدل انحصاری چینی بهشمار میرود. بیشمار شرکت دیگر نیز وجود دارد که چندان معروف نیستند اما در جنگ طراحی بدون حاشیه مشارکت دارند.