تکنیک های عکاسی معماری

0

به گزارش مجله اینترنتی دکوکده : عکاسی از بناها و ساختمان‌های تجاری یا مسکونی بخشی از عکاسی معماری است. این کار با تکنیک‌ها و ترفندهای حرفه‌ای و دقیق انجام می‌شود. عکاسان حرفه‌ای با استفاده از تکنیک های عکاسی معماری تصاویری از بناها و ساختمان‌ها ثبت می‌کنند که در کنار بُعد تبلیغی خود مانند یک اثر هنری به نظر می‌رسد.

 

عکاسی معماری چیست؟

یکی از شاخه‌های عکاسی تبلیغاتی و صنعتی عکاسی معماری است. این حوزه از عکاسی صنعتی برای معرفی و تبلیغ بناها یا ساختمان‌های شاخص و یا سازه‌های در حال ساخت و ساختمان‌های مسکونی-تجاری استفاده می‌شود.  عکاسی معماری توسط عکاسان حرفه‌ای و به سفارش شرکت‌های ساختمان‌سازی یا تجاری انجام می‌شود. این حرفه به دوربین‌های پیشرفته دیجیتالی برای ثبت عکس‌های حرفه‌ای و باکیفیت نیاز دارد.

شرکت‌های ساخت و ساز یکی از مشتریان اصلی این نوع عکاسی هستند. آنها برای تبلیغ، بازاریابی و فروش ساختمان‌های درحال ساخت یا آماده تحویل خود نیاز به عکس‌های جذاب و تاثیرگذار روی بیلبوردها، سایت‌ها و فضاهای مجازی دارند. البته عکاسی معماری کاربردهای دیگری هم دارد.

کاربردهای عکاسی معماری

از جمله کاربردهای عکاسی معماری معرفی ساختمان‌های معروف است. این ساختمان‌ها یا بناها ممکن است تجاری یا غیرتجاری باشند. یک عکس نه تنها نمایی از بیرون یا بخش خارجی یک ساختمان را نشان می‌دهد بلکه داده‌های دیگری را هم به ببیننده و مخاطب انتقال می‌دهد. نوع ساخت بنا، زیبایی و آرامش محیط اطراف آن، کارایی ساختمان و … تنها بخشی از المان‌هایی هستند که در عکس قابل انتقال است. از جمله کاربردهای دیگر عکاسی معماری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عکاسی از معماری داخلی
  • معرفی بناهای تاریخی و گردشگری
  • عکاسی هنری

عکاسی با این کارکردها تنها از عهده عکاسان حرفه‌ای و هنرمندان خلاق برمی‌آید. یعنی افرادی که در کنار مهارت بر تکنیک‌های عکاسی معماری ذوق و خلاقیت هنری هم دارند.

کاربردهای عکاسی معماری

استودیو عکاسی حرفه ای

عکاسان حرفه‌ای برای عکاسی و تولید محتوا تبلیغاتی و به‌خصوص عکاسی معماری آموزش دیده‌اند. آنها در استودیوهای عکاسی حرفه‌ای مشغول به کار هستند و تجهیزات و ابزارهای پیشرفته و تخصصی در اختیار دارند. استودیو عکاسی نماد هم یکی استودیوهای عکاسی و تبلیغاتی است که از عکاسان ماهری برای حوزه‌های مختلف عکاسی‌ تبلیغاتی مثل عکاسی معماری بهره می‌گیرد. این عکاسان از تکینک ها و ترفندهای حرفه‌ای برای عکاسی استفاده می‌کنند.

تکنیک ها و ترفندهای حرفه ای در عکاسی معماری

یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های عکاسی از ساختمان‌ به تصویر کشیدن نمای کلی با تمام ابعاد آن است. این یکی از تکنیک ها و ترفندهای حرفه‌ای در عکاسی معماری است. برخی از این تکنیک‌ها به تجهیزات عکاسی و برخی دیگر به مهارت و توانمندی عکاس بستگی دارد. از جمله تکنیک‌های عکاسی معماری عبارتند از:

  • تکنیک نورپردازی
  • استفاده از لنز واید
  • رعایت تقارن در عکس
  • خلاقیت
  • نگاه به بالا
  • توجه به جزییات

این تکنیک‌ها به شما کمک می‌کند تا عکسی جامع و کامل از یک بنا به ثبت برسانید. اگر می‌خواهید از این تکنیک‌ها به درستی استفاده کنید بهتر است درباره هر کدام از آنها به دقت مطالعه کنید.

تکنیک نورپردازی

نورپردازی یکی از نکات مهم و اساسی در تمام حوزه‌های عکاسی است. این تکنیک در هر بعدی از عکاسی دارای فرمول‌های خاصی است. نورپردازی بنای داخلی ساختمان در عکاسی معماری با تنظیم نور برای عکاسی از نمای خارجی متفاوت است. شما برای نورپردازی نمای بیرونی ساختمان‌های بلند و برج‌ها تنها به نور طبیعی دسترسی دارید. اما برای نورپردازی داخل ساختمان می‌توانید از ابزارهایی مثل فلاش استفاده کنید. تکنیک نورپردازی در عکاسی از نمای بیرونی ساختمان به زمان عکاسی، زاویه، تنظیم دوربین و ویرایش نهایی عکس توسط نرم‌افزارها بستگی دارد.

استفاده از لنز واید

یکی دیگر از تکنیک‌های عکاسی معماری به‌خصوص در عکاسی از ساختمان‌های بسیار بلند استفاده از لنز واید است. این نوع لنزها به شما در کادربندی درست و به تصویر کشیدن سوژه کمک زیادی می‌کنند. لنزهایی که برای عکاسی از نمای بیرونی ساختمان استفاده می‌کنید ممکن است برای عکاسی معماری داخلی مناسب نباشند. از لنزهای با گسترده ۱۰ تا ۱۵ میلی‌متر برای عکاسی از فضای داخل ساختمان استفاده نکنید.

استفاده از لنز واید

رعایت تقارن در عکس

تکنیک دیگر در عکاسی معماری رعایت تقارن در عکس است. گرفتن عکس‌های متقارن و منطبق با چارچوب‌های عکاسی برای شرکت‌های معماری و ساختمان‌سازی اهمیت زیادی دارد. البته لزومی ندارد که در تمامی عکس‌های معماری تقارن را لحاظ کنید. گاهی اوقات عدم تقارن هم هنرنمایی و جلوه‌ خاصی به عکس شما می‌دهد.

خلاقیت

جسارت در عکاسی و به کار بردن سبکی خاص به شما کمک می‌کند تا عکس‌های منحصربفردی ثبت کنید. به کار بردن خلاقیت و تکنیک‌های نو و متمایز باعث می‌شود تا عکس‌های شما بیشتر و بهتر دیده شوند. خلاقیت در نورپردازی و استفاده از روزنه‌های نور طبیعی، کادربندی و زاویه‌بندی، خلاقیت در ترکیب و به کارگیری تکنیک‌های مختلف به عکس‌های شما بها می‌دهد.

نگاه به بالا

یکی از رایج ترین تکنیک ها در عکاسی معماری نگاه دوربین به بالاست. این تکنیک به‌خصوص برای عکاسی از بناهای بلند و ساختمان‌های مرتفع استفاده می‌شود. عکاسی از پایین و نگاه به بالا عظمت و شکوه عکس و درنتیجه ساختمان را چندین برابر می‌کند. این زاویه از عکاسی معماری نه تنها جذابیت و عمق زیادی دارد بلکه پیام روشنی از سازندگان ساختمان را به مخاطبین انتقال می‌دهد.

نگاه به بالا

توجه به جزییات

تکنیک دیگری که باعث تمایز عکس شما می‌شود توجه به جزییات است. به چیزهای کوچکی که در حاشیه ساختمان یا فضای اطراف آن قرار دارند توجه کنید. به‌خصوص المان‌های زیبا و روح‌نواز مثل درخت، گل، فواره، باغچه، پرچم، انعکاس نور و رنگ در پنجره‌ها و … که مانند یک امضاء زیر اثر عکاسی شما به نظر خواهند رسید.

اگر شما عکاسی ماهر، تیزبین و خوش ذوق باشید با کمک این تکنیک‌ها عکس‌های حرفه‌ای و خوبی ثبت خواهید کرد. البته دسترسی به تجهیزات و ابزارهای پیشرفته هم بخش مهمی از موفقیت شما در عکاسی معماری است.

استفاده از تجهیزات پیشرفته

عکاسان حرفه‌ای برای عکس از بناها و ساختمان‌ها از تجهیزات پیشرفته و حرفه‌ای استفاده می‌کنند. به‌خصوص اگر قرار باشد که عکس‌ها در فضاهای مجازی یا اینترنت منتشر شده و توسط میلیون‌ها نفر دیده شوند. از جمله تجهیزات مههم در عکاسی معماری عبارتند از:

  • دوربین دیجیتالی
  • لنزهای استاندارد و پیشرفته
  • تجهیزات نورپردازی
  • ابزارهای کمکی مثل نردبان، سه پایه و …

عکاسان حرفه‌ای و استودیوهای عکاسی برای عکاسی معماری از چنین تجهیزاتی بهره می‌گیرند. استفاده از این ابزارها به ثبت عکس‌ها و تصاویر حرفه‌ای و باکیفیت کمک زیادی می‌کند.

نظر بدهید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد