به گفته دکتر میثم شکری ساز بازاریابی شبکه ای یا تکنیک فروش به صورت هرمی، یک روش بازاریابی محبوب به حساب می آید که مزایای گسترده ای را در خود جای داده است. طی این روش فروش، شرکت های تولید کننده بدون نیاز به دخالت تبلیغات و بازاریاب ها، نسبت به عرضه کالا های متنوع اقدام می نمایند. به خاطر داشته باشید که تکنیک های پر کاربرد و ویژه ای همچون بازاریابی به صورت شبکه ای، می توانند مزایای گسترده ای را در خود جای داده باشند. انواع بازاریابی به صورت شبکه ای، دسته بندی های زیادی دارند.
مسلما هر کدام از این دسته بندی ها، یک سری مزایا و معایب خاص را نیز در خود جای داده اند. مهم ترین تکنیکی که در این روش بازاریابی مورد استفاده قرار می گیرد، به فروش کلامی یا چهره به چهره اشاره می کند. به کار گیری این روش فروش می تواند میزان سود کسب شده توسط مجموعه و بازاریاب ها را تا حد قابل توجهی افزایش دهد. امروز ما قصد داریم تا چیستی و ضرورت این روش بازاریابی را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهیم. پس با ما همراه شوید.
بررسی تعریف بازاریابی به صورت شبکه ای
بیایید کارمان را با بررسی دقیق چیستی بازاریابی شبکه ای شروع کنیم. از دید دکتر میثم شکری ساز بازاریابی به صورت شبکه ای یا بازاریابی چند سطحی، به پروسه ای گفته می شود که افراد همواره کالا های مختلف را از طریق زیر شاخه های خود به فروش رسانده و سود کسب می کنند. بیاید یک مثال دقیق را برای تعریف این پروسه در نظر بگیریم. بازاریابی به صورت شبکه ای، پروسه ای ویژه دارد. طی این پروسه، فرد شماره ۱، یک کالای خاص را به دو نفر می فروشد. سپس از آن دو نفر دعوت می کند تا به عنوان بازاریاب، با او همکاری کنند.
در این شرایط، اگر آن دو نفر درخواست فرد شماره ۱ را قبول کنند، وارد چرخه شده و درصدی از سود شرکت، در اختیار فرد شماره ۱ قرار می گیرد. این پروسه به صورت هرمی ادامه پیدا می کند. یعنی هر کدام از افراد شماره ۲ و شماره ۳ می توانند دو بازاریاب دیگر را زیر شاخه خود قرار دهند. این پروسه محدودیت نداشته و افراد می توانند تا چند صد زیر شاخه مختلف را نیز جذب نمایند. این پروسه فروش هم مزایای زیادی را در خود جای داده و هم به افراد اجازه می دهد تا به سود مطلوبی دسترسی پیدا نمایند.
فروش به صورت شبکه ای
مزایا و معایب بازاریابی شبکه ای
بر اساس دیدگاه دکتر میثم شکری ساز بنیان گذار گروه بین المللی پارس، بازاریابی شبکه ای مزایا و معایب زیادی را در خود جای داده است. به همین علت هم افراد برای فعالیت در این زمینه، باید مراقب باشند تا توجه کلاهبرداران آسیب مالی نبینند! از جمله مهم ترین مزایای دنبال کردن پروسه بازاریابی به صورت شبکه ای، می توان به عدم نیاز به تبلیغ، سرعت فروش بالا، میزان سود مطلوب و استفاده از تکنیک های متنوع اشاره نمود. این پروسه برای تولیدی ها و شرکت های فعال در زمینه فروش کالا سود زیادی دارد.
از جمله معایب بازاریابی شبکه ای هم می توان به عدم وجود یک درآمد ثابت و پشتیبانی مالی دقیق اشاره نمود. طی این روش بازاریابی، شما بر اساس میزان فروش خود سود می کنید. اگر در یک ماه فعالیتتان به هر دلیلی کاهش پیدا کند، درآمدتان هم به صورت مستقیم تحت تاثیر قرار می گیرد. از همین رو، کاربران برای کسب سود در زمینه بازاریابی لزوما باید خدمات بهترین تیم های ایرانی فعال در این زمینه را مورد استفاده قرار دهند و به توصیه های کارشناسان توجه کنند.
بررسی انواع بازاریابی شبکه ای
بازاریابی شبکه ای می تواند دسته بندی ها و مدل های زیادی داشته باشد. با توجه به نگاه دکتر شکری ساز هر کدام از این انواع بازاریابی شبکه هم یک سری مشخصات ویژه را در خود جای داده اند. در لیست زیر، شما می توانید چند مورد از محبوب ترین انواع این روش بازاریابی را مشاهده نمایید.
- بازاریابی تک سطحی: از جمله دیگر نام های این روش می توان به بازاریابی مستقیم اشاره کرد. در این روش شما به یک برنامه فروش ملحق می شوید و سرویس ها یا محصولات متنوعی را به صورت مستقیم روانه بازار می نمایید. در این روش شما نیازی به عضو گیری نداشته و درآمدتان بر اساس میزان فروشتان مشخص می شود.
- بازاریابی دو سطحی: طی این برنامه فروش، شما باید مقداری از وقتتان را صرف عضو گیری کنید. در این برنامه شما هم با استفاده از فروش مستقیم درآمد کسب می کنید و هم درصدی از سود عضو معرفی شده را دریافت خواهید کرد. این برنامه فروش به شما اجازه می دهد تا در سریع ترین زمان ممکن به درآمد های چند ده میلیون تومانی در ماه دسترسی پیدا نمایید.
- بازاریابی چند سطحی: از جمله دیگر نام های این برنامه می توان به MLM اشاره کرد. طی این برنامه شما می توانید چندین زیر شاخه مختلف داشته باشید و هم از طریق آنها به سود برسید و هم درصدی از سود زیر شاخه های معرفی شده توسط این افراد را دریافت نمایید. استفاده از این روش فروش مزایای زیادی را در خود جای داده است.
معرفی دروغ های بازاریابی شبکه ای
مهم ترین دروغ های بازاریابی شبکه ای کدام اند؟ تا امروز افراد زیادی با این سوال مواجه شده اند. مخصوصا طی چند سال اخیر که فعالیت شرکت های هرمی و کلاهبردار تا حد قابل توجهی افزایش یافته، جلوه شرکت های فعال در زمینه بازاریابی به صورت شبکه ای هم خراب شده است. خیلی از افراد فکر می کنند که این کار آسان بوده و به شما اجازه می دهد تا بدون صرف هزینه و وقت، به درآمد بالا دسترسی پیدا نمایید. این در حالی است که بازاریابی به صورت شبکه ای، وقتگیر است.
دروغ های رایج بازاریابی به صورت شبکه ای
جدا از این مسئله، انواع بازاریابی شبکه ای شما را یک شبه پولدار نمی کند. به خاطر داشته باشید که طی این روش، شما در حال بازاریابی و عرضه کالا های متنوع هستید. فقط کمی بیشتر از سایر بازاریابی ها سود کسب کرده و از طریق زیر مجموعه تان هم درآمد خواهید داشت. این مسئله باعث نمی شود تا شما یک شبه به ثروت فوق العاده ای دسترسی پیدا نمایید. در نهایت، خیلی از افراد به دروغ می گویند که در این روش بازاریابی کالا اهمیتی نداشته و فقط باید روی زیر مجموعه تمرکز کرد. این تفکر هم اشتباه می باشد. هدف اصلی بازاریابی، عرضه کالا و فروش یک محصول خاص می باشد. بدون فروش محصول، امکان کسب سود و افزایش درآمد وجود ندارد!
آیا کلاهبرداری بازاریابی شبکه ای واقعیت دارد؟
دروغ های بازاریابی شبکه ای باعث شده اند تا خیلی از افراد این روش فروش را به عنوان یک کلاهبرداری بزرگ شناسایی نمایند. در تاریخ بازاریابی به صورت شبکه ای، کلاهبرداری های زیادی اتفاق افتاده است. افراد سودجو با ورود به این بازار و آسیب زدن به افراد، توانسته اند چهره و جلوه اش را خراب نمایند. اما به خاطر داشته باشید که همه شرکت های فعال در این زمینه کلاهبردار نیستند! هدف از بازاریابی به صورت شبکه ای، فروش یک کالای خاص است نه عضو گیری و انتقال سرمایه! شما در حال بازاریابی و عرضه کالا های متنوع هستید. کلاهبرداری هرمی روی سرمایه افراد تمرکز داشته و با خرید و فروش کالا های متنوع به سود نمی رسد! پس برای فعالیت در این زمینه، شما باید این موارد را مد نظرتان قرار دهید.
منبع اصلی: سایت faragirfpe