هر چیزی که درباره جوش صورت از کبد چرب باید بدانید
این مقاله قصد دارد راجع به موضوع “جوش صورت از کبد چرب” مطالبی را به افراد علاقهمند ارائه کند. اما بهتر است پیش از آن، توضیحاتی راجع به کبد چرب ارائه شود.
کبد چرب از بیماریهای شایعی است که میتواند منجر به عوارضی شود که جوش صورت یکی از آنها است. با ادامه این مقاله همراه شوید تا در محتوای آن به علت ایجاد این بیماری، عوامل افزایشدهنده ابتلای به آن، انواع کبد چرب، عوارض کبد چرب و درمان آن اشاره شود.
بیماری کبد چرب چیست؟
انواع بسیار زیادی از بیماریهای کبد وجود دارد که هر کدام از آنها به نوعی سبب آسیبدیدگی این اندام حیاتی خواهند شد. یکی از شایعترین بیماریهای کبد، کبد چرب نام دارد که علت آن، تجمع چربی در کبد است؛ در واقع زمانی که چربی در کبد تجمع پیدا میکند، این بیماری به وجود میآید. نام دیگر کبد چرب، استئاتوز کبدی است.
البته طبیعی است که میزان اندکی چربی در این اندام وجود داشته باشد. اما تجمع چربی بیش از حد معمول میتواند زمینهساز مشکلی اساسی در این اندام حیاتی شود. در صورتی که ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کبد افراد را چربی تشکیل داده باشد، احتمال ابتلای چنین افرادی به این بیماری بسیار بالا است.
دومین ارگان بزرگ بدن، کبد است. این عضو از بدن موجب کمک کردن به فرآوری مواد غذایی میشود و همچنین فیلتر کردن مواد مضر خون را نیز انجام میدهد. این بیماری گاهی اوقات با عنوان بیماری خاموش کبدی نیز شناخته میشود، زیرا ممکن است که این بیماری علائمی نداشته باشد.
در حال حاضر بیماری کبد چرب در بسیاری از نقاط جهان به صورت روزافزون در حال شیوع است. به گونهای که حدود ۲۵ درصد از مردم جهان را درگیر کرده است. اما میتوان به یک خبر خوب هم اشاره کرد که بیماری کبد چرب برگشتپذیر است؛ یعنی اگر سبک زندگی افراد تغییر پیدا کند، درمان بیماری کبد چرب امکانپذیر خواهد بود.
با مراجعه به متخصص گوارش و فوق تخصص کبد میتوان از علائم، تشخیص و درمان بیماری کبد چرب اطلاع پیدا کرد.
انواع بیماری کبد چرب چه مواردی را در بر خواهد گرفت؟
دو شکل اصلی از این بیماری وجود دارد. علت به وجود آمدن هر کدام از آنها با دیگری تفاوت دارد و همچنین عوامل خطرساز مجزایی از هم دارند.
- کبد چرب الکلی: علت این نوع بیماری، مصرف بیش از حد الکل است. نوشیدن الکل بیش از حد میتواند سبب شود که چربی در کبد تجمع پیدا کند. افرادی که مصرف الکل زیادی دارند، بهتر است که محدودیت مصرف آن را مورد توجه قرار دهند تا از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند.
- کبد چرب غیر الکلی: علت به وجود آورنده این نوع از بیماری کبد چرب، عاملی غیر از الکل است. در واقع عواملی مانند چاقی، ژنتیک، دارو و غیره را میتوان عوامل زمینهساز این نوع از بیماری مطرح کرد. امکان ابتلای یک نفر از هر سه بزرگسال و یک کودک از هر ده کودک به این بیماری وجود دارد. در حال حاضر هنوز مشخص نشده است که علت دقیق به وجود آمدن این نوع از بیماری چیست. اما میدانیم که این بیماری در افراد چاق و دیابتی بیشتر قابل مشاهده است.
بیماری کبد چرب شامل چه مراحلی است؟
۴ مرحله در این بیماری وجود دارد که طبقهبندی آن از سطح ۱ تا ۴ است و پیشرفت آن ممکن است طی ۴ مرحله رخ دهد:
کبد چرب گرید ۱ (کبد چرب ساده): تجمع چربی اضافی در کبد رخ خواهد داد. اگر بیماری کبد چرب در همین سطح و گرید باقی بماند، ضرر و زیانی نخواهد داشت.
کبد چرب گرید ۲ (استئو هپاتیت): علاوه بر این که چربی اضافی در کبد وجود دارد، کبد دارای التهاب نیز است.
کبد چرب گرید ۳ (فیبروز کبدی): التهاب در کبد سبب شده است که زخم به وجود آید. التهاب مداوم موجب خواهد شد اسکار در کبد به وجود آید. اما هنوز هم عملکرد طبیعی کبد امکان پذیر خواهد بود.
کبد چرب گرید ۴ (سیروز کبدی): گسترش زخم کبد به طور گسترده رخ خواهد داد. سیروز را میتوان یک بیماری معرفی کرد که به صورت بالقوه زندگی را تهدید میکند. بیماری کبد چرب گرید ۴ میتواند نارسایی کبدی را به وجود آورد و به طور معمول قابل برگشت نخواهد بود. در نتیجه این نکته بسیار مهم است که جلوگیری از پیشرفت آن مورد توجه قرار گیرد.
آیا جوش صورت از کبد چرب به وجود خواهد آمد؟
چنانچه که مطرح شد، کبد چرب بیماری شایعی است که به علت انباشته شدن چربی در کبد به وجود خواهد آمد. بسیاری از افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند، فاقد هر گونه علائم شدیدی هستند. اما در برخی موارد، پیشرفت این بیماری سبب خواهد شد علائمی خاص بروز پیدا کند و کبد دچار آسیبدیدگی شود. جوش صورت را میتوان یکی از علائم رایج کبد چرب بیان کرد. در واقع احتمال بروز جوش صورت از کبد چرب وجود خواهد داشت.
مراحل پیشرفت این بیماری به این صورت است:
- تورم کبد و تخریب بافت کبد
- به وجود آمدن جای زخم روی بخش تخریب شده بافت کبد که چنین فرآیندی فیبروز نامیده میشود.
- پیشرفت جای زخم در بافت سالم کبد. ابتلای فرد بیمار به سیروز کبدی در این مرحله رخ خواهد داد.
علائم تاثیر کبد روی پوست و مو چیست؟
کبد چرب میتواند مشکلات پوستی متعددی به وجود آورد؛ علاوه بر این، ریزش مو نیز از علائم تاثیر کبد روی مو است. به همین علت در صورت مواجهه با مشکلاتی مانند جوش صورت، ریزش مو، مو خوره یا خارش پوستی بهتر است که مراجعه به پزشک در اولین فرصت مورد توجه قرار گیرد و بررسی ابتلا به بیماریهای کبدی برای هر فردی انجام شود.
اینک این سوال مطرح خواهد شد که آیا ارتباطی بین کبد چرب و جوش صورت وجود دارد؟ در واقع آیا ممکن است که جوش صورت از کبد چرب به وجود بیاید؟
جوش صورت یا سایر بیماریهای پوستی ممکن است به علت انباشته شدن سموم در کبد رخ دهد. کبد یکی از ارگانهای مهم بدن است که سمومی را از بدن حذف میکند که ورود آنها به بدن از طریق آشامیدن، خوردن و تنفس رخ داده است. در حقیقت کبد به عنوان فیلتری عمل کرده است که با این سموم مقابله میکند. میتوان گفت که پوست انسان، آنچه را که در بدن وی در حال وقوع است را منعکس میکند. در نتیجه در هنگام مواجهه با مشکل در عملکرد کبد، علائم کبد چرب در صورت و دیگر نقاط پوست قابل مشاهده خواهد بود.
در بیماری کبد چرب، کبد قادر نخواهد بود که در برابر آلودگیهایی که وارد بدن شده است، عملکرد صحیحی را از خود ارائه دهد. در صورتی که مواد سمی در بدن مانند آلودگیهای محیطی، الکل یا مواد غذایی التهابی بیش از حد افزایش پیدا کنند، در نهایت عامل زمینهساز بیماریهای پوستی خواهند شد. زیرا عدم توانایی کبد در تجزیه مواد سمی موجب خواهد شد که بدن راههای جایگزینی مانند تعریق را جستجو کند تا آنها را بیرون بریزد. با خروج سموم بدن از منافذ پوستی، تحریک و التهاب پوست بدن نیز رخ خواهد داد.
ارتباط چربی کبد و جوش صورت چیست؟ جوش صورت از کبد چرب چگونه به وجود خواهد آمد؟
کیفیت چربیهایی که در جریان خون وجود دارند، میتوانند روی کیفیت چربی پوست اثرگذار باشند. با افزایش هرچه بیشتر ضخامت چربی پوست، انسداد بیشتر منافذ پوستی رخ خواهد داد. در صورت وجود مقادیر بالایی چربی در رژیم غذایی (مانند شکلات، مواد غذایی سرخ کردنی، مارگارین و سایر مواد غذایی مشابه) روی پوست تاثیر قابل توجهی خواهند داشت.
درمان جوش صورت از کبد چرب چیست؟
بهترین راه برای درمان مشکلات پوستی ناشی از کبد چرب، این است که نسبت به درمان مشکلات کبدی اقدام شود. راههای مختلفی برای رفع این مشکلات موجود است که شامل موارد زیر خواهد بود:
- رعایت رژیم غذایی: غذاهای فرآوری شده و از پیش آماده میتوانند کبد چرب را بدتر کنند. این غذاها مواردی مانند نانها، سیب زمینی، برنج، پاستا، آرد، پیتزا، نوشیدنیهای قندی و مواد غذایی دارای قند بیش از حد و شیرینکنندههای مصنوعی را در بر میگیرند.
- ورزش و تحرک کافی: از دیگر عوامل اثرگذار روی سبک زندگی و سلامتی افراد، تحرک به میزان کافی است. کاهش وزن میتواند سبب کاهش شانس ابتلا به کبد چرب به میزانی قابل توجه شود.
- مصرف فیبر: مصرف فیبر کافی، سلامت کبد را تامین خواهد کرد و در مدیریت وزن و دفع سموم بدن نیز موثر و کمککننده خواهد بود.
- مصرف آنتیاکسیدان: مصرف آنتیاکسیدانها و مکملها به صورت منظم میتواند در درمان کبد چرب تاثیرگذار باشد.
کلام آخر
این مقاله به موضوع “جوش صورت از کبد چرب” پرداخته و مطالبی را در این زمینه به مخاطبان ارائه داده است. در پایان توصیه میشود که برای تشخیص قطعی چنین مشکلی به متخصص و دکتر پوست طرف قرارداد با بیمه و سایر متخصصان و پزشکان پوست مراجعه کنید.
در ادامه به آدرس یک وب سایت اشاره خواهد شد. اما کاربرد این وب سایت چیست و سبب سهولت در انجام چه کارهایی خواهد شد؟
وب سایت دکتر با من از این قابلیت برخوردار است که ارائه خدمات پزشکی به افراد متقاضی به صورت آنلاین انجام شود. به این ترتیب برای افراد امکان پذیر خواهد بود که مشاوره با دکتر پوست را به طور آنلاین انجام دهند. خدمات این وبسایت، مشاوره پزشکی و فروش محصولات پزشکی را شامل خواهد شد. این وب سایت پلی برای برقراری ارتباط بین پزشکان و افراد مراجعهکننده خواهد بود. به عبارت بهتر از این وب سایت استفاده خواهد شد که کاربران به خدمات پزشکی دسترسی پیدا کنند.