آشنایی با راه‌های مشاوره با دکتر گوارش

0

اختلالات گوارشی از بیماری‌هایی هستند که با علائم آزاردهنده‌ای خود را نشان می‌دهند. در چنین شرایطی افراد مبتلا به این نوع مشکلات باید نسبت به دریافت مشاوره با دکتر گوارش اقدام کنند.

مطلبی که قرار است در این مقاله بررسی شود، در زمینه وظایف و حیطه کاری متخصص گوارش است. بنابراین اگر قصد دارید از نشانه‌های مشکلات گوارشی و زمان رجوع به دکتر گوارش آگاه شوید، توصیه می‌شود این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

زمان مشاوره با دکتر گوارش

اختلالات مربوط به دستگاه گوارشی با علائمی ظاهر می‌شوند که بیماران پس از مشاهده این علائم باید هر چه سریع‌تر از مشاوره با متخصص گوارش بهره‌مند شوند. این علائم عبارت‌ هستند از:

  • احساس سوزش یا درد در ناحیه معده
  • ورم شکم
  • مشکلاتی مانند یبوست یا اسهال
  • مشکلاتی همچون سردرد و گلودرد
  • رنگ پریدگی چهره
  • بی‌اشتهایی نسبت به غذا و کاهش وزن شدید

مشاوره با دکتر گوارش

نشانه‌های بالا از شایع‌ترین علائم اختلالات گوارشی محسوب می‌شوند که هر کدام می‌توانند مربوط به اعضای مختلف دستگاه گوارش باشند. لذا بیماران در صورت مشاهده هر کدام از علائم بالا برای تشخیص نوع بیماری باید هرچه سریع‌تر از طریق مشاوره با دکتر گوارش اقدام کنند.

کدام قسمت‌های بدن دستگاه گوارش را شامل می‌شوند؟

دستگاه گوارشی قسمت‌های مختلفی از بدن را در برمی‌گیرد. این قسمت‌ها به شرح زیر هستند:

  • دهان که این عضو اولین و اصلی‌ترین قسمت دستگاه گوارشی محسوب می‌شود.
  • مری که دهان به کمک آن غذا را به معده انتقال می‌دهد، دومین قسمت مهم دستگاه گوارشی به شمار می‌رود.
  • معده که مهم‌ترین قسمت دستگاه گوارشی است و وظیفه آن هضم و انتقال غذا به روده کوچک است.
  • عضو بعدی روده کوچک است. این عضو دریافت مواد غذایی هضم شده از معده را به عهده دارد و وظیفه آن جذب مواد غذایی به بدن است.
  • پانکراس که به جذب مواد غذایی در بدن کمک زیادی می‌کند.
  • عضو مهم دیگر دستگاه گوارشی کبد است که دفع مواد غذایی مضر از بدن را به عهده دارد.
  • کیسه صفرا که این عضو نیز کمک زیادی جهت جذب مواد غذایی به روده کوچک می‌کند.
  • عضو مهم دیگری که شامل دستگاه گوارش می‌شود، روده بزرگ است. این عضو وظیفه دفع مواد غذایی جذب نشده توسط روده کوچک را به عهده دارد.
  • روده بزرگ که پس از دریافت مواد غذایی جذب نشده، آن‌ها را به قسمت رکتوم می‌فرستد. رکتوم وظیفه جمع‌‌آوری مدفوع و انتقال آن به مقعد را به عهده دارد.
  • آخرین عضو دستگاه گوارشی مقعد است که مدفوع از طریق آن دفع می‌شود.

موارد بالا قسمت‌های مختلف دستگاه گوارش را تشکیل می‌دهند که بیماری‌های گوارشی ممکن است به هر کدام از این قسمت‌ها مربوط باشد و در صورت مشاهده علائم این بیماری‌ها مشاوره با دکتر گوارش لازم است.

دکتر گوارش چگونه نوع بیماری‌های دستگاه گوارش را تشخیص می‌دهد؟

دکتر گوارش پس از معاینه بیمار و دریافت شرح حال از او ابتدا آزمایش‌های ویژه‌ای را جهت تشخیص نوع مشکل بیمار تجویز می‌کند. سپس با استفاده از آندوسکوپی که یکی از آزمایش‌های پیشرفته در علم پزشکی است، به بررسی وضعیت روده می‌پردازد. دیگر روش‌های تشخیصی متخصص گوارش، موارد زیر هستند:

  • آزمایش و دریافت نمونه از کبد
  • بررسی وضعیت روده با استفاده از آزمایشی ویژه در صورت خونریزی روده
  • بررسی وضعیت روده بزرگ جهت تشخیص مشکلاتی مانند سرطان با استفاده از آزمایشی به نام کولونوسکوپی
  • سونوگرافی از قسمت‌های مختلف دستگاه گوارش

مشاوره با دکتر گوارش

موارد بالا از مهم‌ترین آزمایش‌های تشخیصی متخصص گوارش جهت بررسی و درمان اختلالات گوارشی هستند.

بیماری‌هایی که جهت درمان به مشاوره با دکتر گوارش نیاز دارند

اختلالات گوارشی به چندین نوع تقسیم می‌شوند که یکی از شایع‌ترین آن‌ها یبوست است. زمانی که فرد در دفع مدفوع خود دچار مشکل شود و علائمی مانند وجود خون در مدفوع را مشاهده کند، به یبوست مبتلا شده است. در چنین شرایطی بیمار باید هر چه سریع‌تر از دکتر گوارش مشاوره دریافت کند.

از بیماری‌های دیگری که به دستگاه گوارشی مربوط می‌شود، می‌توان از اختلال ورم معده نام برد. این بیماری ممکن است علل گوناگونی داشته باشد و با نشانه‌هایی مانند حالت تهوع یا معده درد شدید از وجود خود خبر دهد.

بیماری رفلاکس معده چیست و متخصص گوارش چگونه آن را درمان می‌کند؟

بیماری رفلاکس معده یکی از اختلالات گوارشی به شمار می‌رود که با علائمی مانند درد و احساس سوزش شدید در ناحیه معده همراه است. این بیماری منجر به اختلال در هضم غذا شده و باعث می‌شود که اسید معده به داخل مری وارد شود. خوشبختانه بیماری رفلاکس معده با مراجعه به دکتر گوارش و مصرف داروهای تجویزی او پس از مدتی درمان می‌شود.

متخصص گوارش چگونه به درمان سوء هاضمه می‌پردازد؟

بیماری سوء هاضمه یکی از مشکلاتی است که معمولا به دلیل بیماری‌های دیگری به وجود می‌آید و به نوعی عوارض بیماری‌های دیگر مانند رفلاکس معده است. دکتر گوارش پس از معاینه بیماران مبتلا به سوء هاضمه و تشخیص این بیماری از روی علائمی که بیمار دارد، اقدامات درمانی به وسیله تجویز دارو و برنامه غذایی را آغاز می‌کند.

قابل ذکر است که بیماران مبتلا به سوء هاضمه پس از مصرف داروها و مشاوره با دکتر گوارش در طول مدت درمان، بهبودی خود را به طور کامل به دست می‌آورند.

·متخصص گوارش چگونه به درمان بیماری سرطان مری می‌پردازد؟

سرطان مری یکی از بیماری‌های خطرناک دستگاه گوارشی به شمار می‌رود. این بیماری باعث درد و کاهش وزن شدید بیمار می‌شود و در صورتی که درمان نشود، می‌تواند منجر به بروز عوارض جبران ناپذیری شود. دکتر گوارش معمولا با استفاده از شیمی درمانی و در صورت لزوم جراحی به درمان سرطان مری می‌پردازد.

تماس با دکتر گوارش با تجربه و با مهارت

از آنجایی که دستگاه گوارش یکی از مهم‌ترین قسمت‌های بدن است، درمان اختلالات مربوط به این دستگاه به پزشکانی با تجربه و با مهارت نیاز دارد. سایت دکتر با من امکان تماس با دکتر گوارش خوب در تهران و همچنین دکتر گوارش اطفال را برای بیماران فراهم کرده است که می‌توانند با مراجعه به آن نسبت به دریافت نوبت مشاوره با بهترین متخصصان گوارش اقدام کنند.

سخن نهایی

امروزه با پیشرفت علم پزشکی بسیاری از بیماری‌ها مانند اختلالات گوارشی قابل درمان هستند. هدف از تهیه این مقاله افزایش اطلاعات و آگاهی بیماران نسبت به انواع اختلالات گوارشی و کاربرد مشاوره با دکتر گوارش بود که این دسته از افراد بتوانند در صورت مشاهده هرکدام از علائم اختلالات گوارشی با آگاهی بیشتری نسبت به درمان و دریافت نوبت از دکتر گوارش تهران اقدام کنند.

نظر بدهید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد