شرایط نگهداری از گیاه آپارتمانی کاکتوس چیست؟

0

شرایط نگهداری از گیاه آپارتمانی کاکتوس چیست؟ابتدا می خواهیم در این مقاله گیاه کاکتوس را معرفی کنیم؛ با شناخت ماهیت کلی این گیاهان امکان آن را خواهیم داشت که به نحو درستی از آنها مراقبت کنیم. سپس به بررسی گیاه آپارتمانی کاکتوس و شرایط نگهداری از آن می پردازیم.

شرایط نگهداری از گیاه آپارتمانی کاکتوس چیست؟

به گزارش اینترتی مجله دکوکده : گیاه کاکتوس از گونه میخک سانان است. این گیاه ساقه ای گوشتی دارد و روی ساقه آن خارهای کوچکی به نام گلوشید خودنمایی می کنند.  به قسمت های توپی که روی ساقه این گیاه قرار دارند توپچه یا آلوئل می گویند. این گیاه در برابر کم آبی بسیار مقاوم است، ریشه های عمیق  و ساقه های مقاوم آن منبع ذخیره آب هستند.

کاکتوس ها انواع مختلفی دارند که تنها برخی از آنها برگ های کوچکی دارند، اما اغلب گونه های دیگر برگ ندارند. این گیاه بومی ایران نیست و در گذشته تنها در آمریکای شمالی و جنوبی وجود داشته است، اما اکنون در بیشتر مناطق گرمسیر این گیاه به چشم می خورد.

گیاه آپارتمانی کاکتوس جزو کدام دسته از کاکتوس ها است؟

کاکتوس ها به طور کلی به چهار دسته تقسیم می شوند:

کاکتوس های گل سرخی

این کاکتوس ها جزو دسته کم جمعیتی هستند که برگ دارند و گلبرگ هایی نیز روی آنها نقش بسته است. اغلب شبیه به گل های رز رونده هستند، اما کاکتوس های گل سرخی توپچه دارند که این مورد وجه تمایز آنها با گل های سرخ رونده به حساب می آید.

کاکتوس های انجیری وار

این کاکتوس ها برگ های موقت دارند که با مرور زمان و سفت شدن ساقه برگ آنها می ریزد. از این دسته به عنوان گیاهان آپارتمانی استفاده می کنند.

کاکتوس واران

این دسته جزو مهمترین دسته کاکتوس ها هستند که ۹ زیر مجموعه دارند و جزو خانواده های پرجمعیت کاکتوسی به شمار می آیند و به هیچ عنوان برگ ندارند.

گیاه آپارتمانی کاکتوس اغلب جزو دسته انجیری واران و کاکتوس واران است.

شرایط نگهداری گیاه کاکتوس در آپارتمان

در ابتدا لازم به ذکر است که بیشتر کاکتوس های آپارتمانی نیاز به گرمای گلخانه ای داشته و تعداد بسیار کمی از آنها نیاز به نور مسقیم خورشید دارند. حال به بررسی شرایط لازم برای نگهداری این گیاهان می پردازیم.

خاک

خاک مناسب برای این گیاه بستگی به دمایی که در آن نگهداری می شود دارد. در دمای بالا خاک مناسب، خاکی است که سبک بوده و قابلیت نفوذ بالایی داشته باشد، اما در دمای پایین بهتر است خاک این گیاه را سنگین انتخاب کنیم. درصورت امکان اگر ۵ درصد خاک زغال به ترکیبات خاک این گیاه افزوده شود، از پوسیدگی آن جلوگیری خواهد شد.

دما

بهترین شرایط نگهداری گیاه کاکتوس آپارتمانی از لحاظ دما این است که از ابتدای  فصل بهار تا پاییز روزها این گیاه در گرمای متوسط نگهداری شود. اما شب ها این گیاه باید در محیطی خنک قرار بگیرد. هوای زمستان نیز باید در حد خنک باشد بدین ترتیب این گیاهان دوره خواب زمستانی خود را می گذرانند.

تهویه مناسب از عوامل بسیار مهم و غیرقابل چشم پوشی برای این گیاهان به حساب می آید. در حالت کلی حداقل دما برای نگهداری این گیاهان ۵ در جه سانتی گراد و حداکثر دما ۴۰ درجه سانتی گراد است.

توجه داشته باشید که اگر تمایل دارید در دوره خواب زمستانی، از شرایط گل گیری این گیاهان برای تکثیر استفاده کنید، به هیچ عنوان نباید کود حیوانی در طول زمستان به کار بگیرید.

نور

میزان نور تابشی به گیاه آپارتمانی کاکتوس و همینطور درجه تابشی آن  نقش بسزایی در شکل ظاهری، رنگ و طراوت ساقه، رنگ گل و تعداد گل های آن دارد. اما در حالت کلی باید گفت این گیاهان به نور زیاد احتیاج دارند. در نور کم این گیاهان پژمرده می شوند و کاکتوس های گلدار هم دیگر قادر به گلدهی نخواهند بود.

از این نکته نیز غافل نشوید که نور بسیار زیاد نیز باعث آفتاب سوختگی در این گیاهان می شود و این بستگی به اطلاعات و مهارت شما در تامین نور متعادل برای این گیاهان دارد.

شرایط تکثیر گیاه آپارتمانی کاکتوس

کاکتوس ها با روش هایی مانند قلمه زنی، بذر و پیوند زدن قابل تکثیر هستند.

قلمه زنی

بهترین زمان برای قلمه زنی کاکتوس ها فصل بهار یا تابستان است، ولی در سایر فصول نیز این امر امکان پذیر خواهد بود. هیچگاه از پایه گیاه برای قلمه زنی استفاده نکرده و همینطور از چاقوی تیز برای برش این گیاه استفاده کنید.

پس از اینکه قسمت مورد نظر را جدا کردیم، تا چند روز منتظر می مانیم که کاملا خشک شود. سپس آن را درون خاک قرار می دهیم و تا چند روز ( حدود یک هفته) آن را آبیاری نمی کنیم.

اگر گاهی اوقات شاهد فاسد شدن گیاه بودید، آن را از خاک درآورید سپس قسمت فاسد شده را جدا کنید و تا یک هفته بیرون از خاک نگهدارید، سپس دوباره آن را بکارید.

انواع مختلف گیاه آپارتمانی کاکتوس

کاکتوس هایی نظیر اولدمن و کلیتوکاکتوس تارهای سفید رنگی در اطراف خود دارند.

کاکتوس های هلیوسرئوس، کریپتوسرئوس، سلنی سرئوس، کاماسرئوس، اچینو سرئوس، لوبیویا، ربونیا و غیره در دسته کاکتوس های گلدار قرار دراند.

از دسته کاکتوس های خاردار باید به معرفی آستروفیتوم، اچینوکاکتوس، نوتوکاکتوس و ملوکاکتوس پرداخت.

لپیمیوم و ریپسالیس هم جزو کاکتوس های برگدار هستند.

برای تماشای تنوع بی نظیر و جذاب گیاه کاکتوس دعوت می کنیم از سایت ویستور دیدن کنید.

سخن آخر

گیاه کاکتوس از جمله گونه گیاهی است که علاوه بر زیبایی و خاص بودن نحوه نگهداری آن نیز بسیار آسان است. تنوع بالا در این گونه هر شخصی را ترغیب به نگهداری گیاهان آپارتمانی می کند. امروزه در هر خانه ای چند نوع از این گیاه وجود دارد.

خاک مناسب برای این گیاه به راحتی در دسترس است و نیاز به مراقبت پیوسته ندارد. به طور معمول افرادی که زمان کافی برای رسیدگی به گل و گیاه ندارند از این گونه جذاب و دوست داشتنی بهره می برند.

فقط کافیست تمامی موارد ذکر شده در این مقاله که بسیار ساده نیز هستند، به خوبی رعایت کنید بدین ترتیب هم گیاه دوست داشتنی شما در آرامش است و هم شما از زیبایی آن بهره خواهید برد.

 

نظر بدهید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد